Κόσμος

Εξι Γερμανοί παγιδεύτηκαν στα χιόνια στη Μαγιόρκα

ispania

Έξι Γερμανοί που είχαν βγει για πεζοπορία στη Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες Νήσους, απομακρύνθηκαν από την περιοχή όπου είχαν εκδράμει με τη βοήθεια ελικοπτέρου σήμερα το πρωί εξαιτίας των χιονοπτώσεων που έχουν σημειωθεί και που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι εγκλωβίζοντας ταξιδιώτες σε πολλές περιοχές της Ισπανίας.
Οι έξι άνδρες είχαν επισκεφθεί χθες το μοναστήρι του Λουκ, που βρίσκεται στην Οροσειρά Τραμουντάνα στο μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων. Κατευθύνονταν προς τις ακτές καθώς σκέφτονταν να φύγουν για την Πάλμα οδικώς.
Ωστόσο δεν τα κατάφεραν, καθώς ο δρόμος ήταν απροσπέλαστος εξαιτίας των χιονοπτώσεων και επομένως πέρασαν τη νύχτα στη Σα Καλόμπρα στο δάσος, επισήμανε η πολιτική προστασία.
Νωρίς σήμερα το πρωί, τα μέλη των ομάδων διάσωσης της πολιτικής προστασίας «τους εντόπισαν και τους μετέφεραν (με ελικόπτερο) στην αεροπορική βάση Σον Σαντ Χοάν. Όλοι τους βρίσκονται σε καλή κατάσταση» διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Τέσσερις Ισπανοί πεζοπόροι διασώθηκαν λίγο αργότερα σήμερα από το ίδιο όρος.
Χιονοπτώσεις έπληξαν σήμερα και άλλες περιοχές της Ισπανίας, κυρίως στα βόρεια τα οποία σαρώνει από την Τετάρτη ένα σφοδρό κύμα ψύχους.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το