Τοπικά

Έξι φωτιές σε μία ημέρα στη Μαγνησία- Μάχη με τις φλόγες σε Σέσκλο, Αλμυρό και Ελευθεροχώρι

Μεγάλη κινητοποίηση σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και τα πυροσβεστικά κλιμάκια σε Αλμυρό και ΒΙ.ΠΕ.

Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε στις 16:25 στο Σέσκλο, στα Παλιάμπελα, η οποία έκαψε για τρεις περίπου ώρες .  Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν τρία υδροφόρα οχήματα και εννέα πυροσβέστες που κατάφεραν να τη σβήσουν στις 19:10 το απόγευμα. Καμένη γη άφησε πίσω της η φωτιά αφού κάηκαν 30 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών και πουρνάρια σε έκταση ενός στρέμματος.

Μάχη με τις φλόγες δίνει από το πρωί ο Αλμυρός.  Στις 11:20 το πρωί ξέσπασε φωτιά στη θέση Καραγκιόλ, έναντι του αεροδρομίου ενώ στο σημείο  έσπευσαν 3 οχήματα με 7 πυροσβέστες που κατάφεραν να τη σβήσουν στις 13:30.  Η φωτιά άφησε πίσω της 10 στρέμματα καμένη βαλτώδη έκταση και 10 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών.

Αργότερα, ξέσπασε νέα φωτιά στις Μικροθήβες και στο σημείο  μετέβησαν πάλι 7 πυροσβέστες με τρία υδροφόρα οχήματα.  Η φωτιά ξεκίνησε στις 13:35, έσβησε στις 16:30 και έκαψε 20 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών, 60 μέτρα λάστιχο ποτίσματος ενώ προκάλεσε ζημιές και ελαιόδεντρα και αμυγδαλιές.

Νέα φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα στην Κεφάλωση Αλμυρού και οι πυροσβέστες που είχαν σβήσει τη φωτιά στις Μικροθήβες μετέβησαν στο σημείο.  Η φωτιά ξέσπασε σε βαλτώδη έκταση και έκαψε 20 στρέμματα καλαμιές και βάλτο καθώς και 10  στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών.

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε στο Ελευθεροχώρι η οποία έκαψε πουρνάρια σε έκταση 50 στρεμμάτων. Η φωτιά ξεκίνησε στις 15:10 και έσβησε στις 20:00.  Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά 12 πυροσβέστες με 6 υδροφόρα οχήματα και συγκεκριμένα 2 από το κλιμάκιο της ΒΙ.ΠΕ., 1 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου,  1 από το κλιμάκιο του Αλμυρού, 1 από τα Φάρσαλα ενώ συνέδραμε και πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 20:30 φωτιά στην περιοχή Νεράιδα του Αλμυρού, σε ρεματιά και στο σημείο επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα τρεις πυροσβέστες με ένα υδροφόρο όχημα ενώ ακόμα ένα όχημα της πυροσβεστικής αναμένεται στο σημείο.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το