Οικονομία

Εξι Ελληνες επιχειρηματίες στην Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας του Ομπάμα

hellenic inititave
Εξι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας 2016 (GES) που λαμβάνει χώρα από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Προέδρου Ομπάμα να επεκτείνει την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των οικονομικών ευκαιριών σε όλο τον κόσμο, η GES συγκεντρώνει ήδη από το 2010, τους σημαντικότερους καινοτόμους, στοχαστές, κοινωνικούς επιχειρηματίες και επενδυτές.
Κάθε διοργάνωση GES λαμβάνει χώρα σε μια διαφορετική περιοχή του κόσμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την υποσαχάρια Αφρική. Η φετινή GES θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στην καρδιά της SiliconValley (http://www.ges2016.org/).
Στη φετινή Σύνοδο Επιχειρηματικότητας (GES) θα συμμετέχουν, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, οι:
• Ιωάννα Φωτοπούλου, Project Manager, Social Impact Award
• Ζωή Γιαβρή, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Advantis Medical Imaging
• Μάγκυ Κοντού, Συνιδρύτρια& Επικεφαλής Καινοτομίας, SimpleApps / Tourismart
• Αναστασία Σιάπκα, Συνιδρύτρια, Code it Like a Girl
• Κωνσταντίνος Συνοδινός, Ιδρυτής, Championsid.com
• Ξένια Βασιλειάδη, Ιδρύτρια, Trip Elina

Η ελληνική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει πέντε γυναίκες, σηματοδοτώντας το σημαντικό ρόλο των γυναικών στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η GES χρηματοδοτούν τη συμμετοχή των εν λόγω επιχειρηματιών, καθώς και μία Ελληνίδα δημοσιογράφο, τη Μαρία Ακριβού από το Fortune Greece για την κάλυψη της αποστολής. Η Ελληνική Πρωτοβουλία (TheHellenicInitiative – THI), ένας σημαντικός εταίρος της Πρεσβείας των ΗΠΑ σε προγράμματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, καλύπτει, επίσης, μέρος των δαπανών της ελληνικής αποστολής.
Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας, η ελληνική αποστολή θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με εκατοντάδες αντίστοιχες από όλο τον κόσμο και να εντοπίσει ευκαιρίες για συνεργασία και χρηματοδότηση.
Στόχος της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας είναι να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες και να τους προσφέρει ευκαιρίες και γνωριμίες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν. Οι ΗΠΑ φιλοξενούν την 7η Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητας, η οποία στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί και πάλι από τις ΗΠΑκαι τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Μαλαισίας, του Μαρόκο και της Κένυας. Με τη φιλοξενία της Συνόδου και πάλι στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ομπάμα υπογραμμίζει τη δέσμευσή του για την οικοδόμηση γεφυρών που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις μαζί.
Στόχοι της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας 2016 είναι να:
• Αναδείξει επιχειρηματίες και επενδυτές από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και συνεργασία.
• Συνδέσει Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές με τους διεθνείς ομολόγους τους προκειμένου να δημιουργήσουν μακροχρόνιες σχέσεις.
• Αναδείξει την επιχειρηματικότητα ως μέσο για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο δυσεπίλυτες παγκόσμιες προκλήσεις.
Η πραγματοποίηση της Παγκόσμιας Συνόδου Επιχειρηματικότητας στη SiliconValley τονίζει το επιχειρηματικό πνεύμα της Αμερικής και επιτρέπει σε Αμερικανούς επενδυτές και επιχειρηματίες να ανακαλύψουν το ταλέντο, τις λύσεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σύνοδος θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εργαστηρίων, πάνελ, ομιλιών, διαγωνισμών, mentoring και ευκαιρίες δικτύωσης, προκειμένου να δώσει στους συμμετέχοντες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους να αναπτυχθούν. Στο πλαίσιο της Συνόδου, θα υπάρχουν επίσης εκθεσιακά περίπτερα, εκθέσεις βιωματικής μάθησης και ευκαιρίες σύνδεσης με εμπειρογνώμονες διαφόρων κλάδων.
Η στήριξη της ελληνικής αποστολής αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρηματιών και πρωτοβουλιών, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το