Τοπικά

Έξι ανεξάρτητοι: “O Bόλος έχει κατακλυστεί από αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους”

volos33

Ερώτηση για την έλλειψη ελέγχων από τις υπηρεσίες Δόμησης κατέθεσαν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέου – Μεϊκοπούλου Ελένη, Αποστολάκης Ιάσονας, Γαργάλας Κωνσταντίνος, Δραμητινός Ματθαίος, Κοκκινάκη Φωτεινή, Μολοχίδης Ιωάννης αναφέροντας πως το κέντρο της πόλης έχει κατακλυστεί από αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές καθιστώντας την πόλη αδιάβαστη. Με την ερώτηση τους ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θ. Σταυρίδη σχετικά με τον αριθμό των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί και τον λόγο που δόθηκε παράταση στην εφαρμογή της κανονιστικής.
Η ερώτηση των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων:

“Αποτελεί κοινή πεποίθηση, ότι η πόλη έχει κατακλυστεί από αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους, με το φαινόμενο να παρατηρείται πιο έντονα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης. Νάϋλον προστεγάσματα, πέργκολες ,υπερυψωμένα ξύλινα δάπεδα, παράνομα διαχωριστικά καταστημάτων σε κοινόχρηστους χώρους τοποθετούνται καθημερινά, διαμορφώνοντας μια αδιάβατη πόλη. Έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια και η αρμόδια Υπηρεσία δεν έχει προβεί στις κατά το νόμο ενέργειες.
Ερωτάται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Σταυρίδης.
– Πόσους ελέγχους έχει πραγματοποιήσει η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Βόλου από το Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα ;
– Έχετε δώσει εντολή στην Υπηρεσία να μην προβαίνει σε ελέγχους;
– Για ποιο λόγο δόθηκε άλλη μια παράταση στην εφαρμογή της κανονιστικής και από πού προβλέπεται αυτή; Ποιο θεσμικό όργανο αποφάσισε την μη εφαρμογή του νόμου και της κανονιστικής και με ποια διαδικασία;”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το