Τοπικά

Εξεταστικό Κέντρο για τις Πανελλαδικές το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα λειτουργήσει φέτος μετά από περίπου δέκα χρόνια το Μουσικό Σχολείο, όπου οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 90.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τα Λύκεια που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Στη Μαγνησία έχουμε δύο αλλαγές από πέρσι. Τα εξεταστικά κέντρα αυξάνονται από 23 σε 25. Το δεύτερο είναι πως τα ΕΠΑΛ αποκτούν και τρίτο εξεταστικό κέντρο.
Ειδικότερα το Μουσικό Σχολείο προστίθεται στα ΓΕΛ, που θα είναι αυτόνομο εξεταστικό κέντρο. Μέχρι και πέρσι οι υποψήφιοι του Μουσικού έδιναν εξετάσεις στο γειτονικό κτίριο του 7ου ΓΕΛ Βόλου. Από φέτος, όμως θα δώσουν εξετάσεις στο δικό τους διδακτήριο.
«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τους μαθητές μας οι οποίοι διαγωνιζόμενοι στον χώρο του σχολείου τους νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά, καθώς ο χώρος τούς είναι ιδιαίτερα γνώριμος από τα έξι χρόνια φοίτησής τους. Εδώ και περίπου δέκα χρόνια οι μαθητές του Μουσικού εξετάζονταν στο 7ο ΓΕΛ, αλλά από φέτος αυτό αλλάζει» τόνισε η διευθύντρια του Μουσικού κ. Αρετή Τζανετοπούλου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «από όλα τα ΓΕΛ της Μαγνησίας μόνο των Καναλίων δεν έχει οριστεί ως εξεταστικό κέντρο. Από φέτος φτάσαμε τα 25 εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές, ένας πολύ υψηλός αριθμός, και ουσιαστικά επιστρέφουμε στα επίπεδα των μνημονίων. Το Μουσικό Σχολείο γίνεται ξανά μετά από χρόνια εξεταστικό κέντρο, ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα έχουν πλέον τρία εξεταστικά κέντρα, για να διαγωνιστούν, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, καθώς και το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου που για πρώτη φορά γίνεται εξεταστικό κέντρο».
Στο μεταξύ σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της Δευτεροβάθμιας για την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία, το 18,65% των μαθητών Λυκείων έδωσε το «παρών» στα μαθήματα και αντίστοιχα το 57% των μαθητών από τα Γυμνάσια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το