Ελλάδα

Εξεταστική για την Υγεία: Ευθύνες σε πρώην υπουργούς δείχνει το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Με το δόγμα Πολάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές αν η Δικαιοσύνη επιταχύνει τις διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και «κάποιοι» οδηγηθούν στη φυλακή, φαίνεται πως φλερτάρουν τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα που θα καταθέσουν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στο πρόεδρο της Βουλής θα γίνεται λόγος για σαφέστατες πολιτικές ευθύνες αλλά και πάσης φύσεως ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, πολιτικών και μη. Μάλιστα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο και για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες κάποιων από τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν διατελέσει τα προηγούμενα χρόνια υπουργοί υγείας. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» απαντούν στις ερωτήσεις των Κοινοβουλευτικών συντακτών τις τελευταίες ώρες.

Το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες και θα αφορά τέσσερις ξεχωριστές υποθέσεις . Την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν, το θέμα των αρθροσκοπήσεων και την υπόθεση των φαρμάκων συνολικά αλλά και των εμβολίων για την επιδημία γρίπης.
Αν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν ακόμα να μιλήσουν για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και τις ευθύνες τους είναι δεδομένο πως με βάση τις τέσσερις υποθέσεις οι πρώην υπουργοί που θα αναφέρονται στο πόρισμα και θα ελέγχονται για τις ευθύνες που έχουν είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μάριος Σαλμάς ,ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμα τους θα αναδεικνύονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων που έχουν χειριστεί τις παραπάνω υποθέσεις. Σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις αν οι ευθύνες των πρώην υπουργών μπορεί να οδηγήσουν και σε προανακριτική επιτροπή οι κυβερνητικοί βουλευτές της επιτροπής απαντούσαν σιβυλλικά ότι «από τη στιγμή που αναδεικνύουμε τις ευθύνες σημαίνει ότι υπάρχουν».
Την ίδια ώρα, στελέχη της αντιπολίτευσης, διερωτώνται με έκπληξη με ποια αδικήματα θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να συστήσει προανακριτική επιτροπή, αφού το αδίκημα της απιστίας οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κρίνει ότι έχει παραγραφεί, ψηφίζοντας αρνητικά για την υπόθεση Κουρουμπλή.

Πηγή:  iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το