Ελλάδα

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Τίτλοι τέλους – Πότε θα εκδοθούν τα πορίσματα, οργή από την αντιπολίτευση

Με την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές. Πλέον, την σκυτάλη παίρνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες καθώς σε 10 ημέρες θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα πορίσματα τους. Στη συνέχεια θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής.

Οργή της αντιπολίτευσης
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση επιμένεις τις καταγγελίες περί fast-track συνεδριάσεων, καθώς οι εργασίες της επιτροπής ολοκληρώθηκαν σε περίπου ένα μήνα. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την μεθόδευση της κυβέρνησης « να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή, παρά τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι o Σταμάτης Τριμπάλης διαχειριστής της KRIKEL, έχει ψευδομαρτυρήσει στην Επιτροπή.»

«Η σημερινή είναι μέρα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία , αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας , όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.», τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η Κουμουνδούρου, προαναγγέλλει ότι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη είτε πριν είτε μετά από τις εκλογές.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κάνει λόγο για «κουκούλωμα» και «διαδικασίες παρωδία».

«Οι εργασίες της αποτέλεσαν το “κερασάκι στην τούρτα” της μεθοδευμένης συγκάλυψης των υποθέσεων, του αποπροσανατολισμού με επιλεκτικές διαρροές ένθεν κακείθεν, οι οποίες σκοπό έχουν να συσκοτίσουν την υπόθεση, να αφήσουν στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την ασύδοτη δράση των εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το