Τοπικά

Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά κολύμβησης στις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Την καταλληλότητα και την εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές του Δήμου Αλμυρού, πιστοποιούν οι συχνοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειώνεται οτι ο Καλλικρατικός Δήμος Αλμυρού καλύπτεται από ένα ευρύ φάσμα παραλιακού μετώπου, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παραλίες Αγίου Ιωάννη Τσιγγελίου, Καράγκιολ Αλμυρού, Αχιλλείου (Αχίλλειο Βόρεια και Αχίλλειο Νότια), Πτελεού (Λεύκη – Αγία Μαρίνα, Λουτρός, Παναγιά, Πηγάδι Ροδιάς), Αμαλιάπολης και Νηές, όπου και διενεργούνται μετρήσεις.

Το πρόγραμμα παρακολούθηση των ακτών πραγματοποιείται κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου και λαμβάνονται δειγματοληψίες κάθε μήνα. Τα αποτελέσματα καθώς και η ετήσια Έκθεση παρακολούθησης αυτού κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού τονίζει πάντως οτι “τα μέχρι τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν και όλοι μαζί, τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτες, θα πρέπει να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα αυτή και να αντιμετωπίζουμε οποιεσδήποτε ενέργειες που στόχο έχουν την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού κολύμβησης και κατ’ επέκταση της ανάπτυξης της περιοχής. Προτεραιότητα για εμάς αποτελεί η υγεία των πολιτών και κατ’ επέκταση η προστασία του περιβάλλοντος. Θέλουμε οι δημότες μας αλλά και οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουν καθαρές θάλασσες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το