Τοπικά

Εξαιρετική η φετινή παραγωγή σταφυλιών στη Μαγνησία “Θ”

stafilia
Περισσότεροι από 100 αμπελουργοί παράλληλα είναι και μέλη του Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα», στην οποία παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους (φωτό αρχείου)

Ικανοποιητική σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα είναι η παραγωγή σταφυλιών στη Μαγνησία και ο τρύγος ήδη έχει ξεκινήσει από τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό «Δήμητρα», ενώ υπάρχουν προοπτικές και για απόδοση καλύτερων τιμών στους παραγωγούς σε σχέση με πέρυσι.
Το πότε θα γίνει ο τρύγος ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή, αλλά και από ποικιλία σε ποικιλία.
Οι αμπελουργοί στη Νέα Αγχίαλο ήδη είναι στις καλλιέργειές τους καταβάλλοντας προσπάθειες για να έχουν τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα όσον αφορά στην παραγωγή.
Μάλιστα τα τελευταία χρόνια οι αμπελουργοί στην προσπάθειά τους να αναβαθμίσουν το παραγόμενο προϊόν έχουν προχωρήσει και σε αναμπέλωση. Έτσι εντάσσουν και άλλες ποικιλίες στις παραδοσιακές, ώστε οι γεύσεις να είναι ακόμη περισσότερο ελκυστικές για τους λάτρεις του κρασιού.
Στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου καλλιεργούνται 3.700 στρέμματα με αμπέλια. Ουσιαστικά πρόκειται για την περιοχή με τα περισσότερα στρέμματα στο καλλιεργούμενο είδος στο νομό, ενώ οι περισσότεροι από 100 αμπελουργοί παράλληλα είναι και μέλη του Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα», στην οποία παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους.
Στον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό «Δήμητρα» ήδη έχει ξεκινήσει ο τρύγος με τις πιο πρώιμες ποικιλίες σταφυλιών, ενώ σε περίπου δέκα ημέρες ο τρύγος θα είναι σε φουλ ρυθμούς.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ. Γιάννης Κίτσιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά επισημαίνοντας πως οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν, ώστε η φετινή παραγωγή σταφυλιών ως προς την ποσότητα να είναι πολύ καλή, ενώ και η ποιότητα είναι εξαιρετική. Από πέρυσι τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα και ευελπιστούμε πως και οι τιμές που θα δοθούν στους αμπελουργούς θα είναι καλύτερες.
Παρά την οικονομική κρίση ο συνεταιρισμός «Η Δήμητρα» έχει καταφέρει να αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική με τις πωλήσεις να πηγαίνουν καλά και να σημειώνονται και εξαγωγές, ενώ παράγονται και καινούρια προϊόντα με ξεχωριστές γεύσεις που κερδίζουν και βραβεύσεις.
Πάντως το κύριο ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο του οίνου πανελλαδικά είναι ο αυξημένος ειδικός φόρος κατανάλωσης.
Επίσης παρά τις δυσκολίες της κρίσης τα οινοποιεία πανελλαδικά έχουν αυξηθεί σε 1000 πλέον από 500 που ήταν το 2008.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το