Τοπικά

Εξασφαλίστηκαν 981.000 ευρώ για εκπαιδευτικές μονάδες του ΤΕΙ Θεσσαλίας

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Το δρόμο της δημοπράτησης παίρνουν τρία νέα κτίρια για την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Τα κτίρια θα κατασκευαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενέκρινε την προκήρυξή τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Νέα κτίρια κτηνοτροφικών μονάδων (ποιμνιοστάσιο- βουστάσιο – πτηνοτροφείο) του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 981.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ένα αίτημα της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας του ΤΕΙ ήταν εδώ και χρόνια η βελτίωση και ο εξοπλισμός των κτηνοτροφικών μονάδων. Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και με τη συνεργασία της διοίκησής του ΤΕΙ, τρία νέα κτίρια κτηνοτροφικών μονάδων εισέρχονται στη φάση της υλοποίησης. Ο προϋπολογισμός είναι 981.000 ευρώ και πρόκειται για ένα έργο, που περιλαμβάνει τρία κτίρια, ποιμνιοστάσιο, πτηνοτροφείο και βουστάσιο συνολικού εμβαδού περίπου 1.100 τ.μ.. Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία, αλλά και την παρεχόμενη εκπαίδευση στους σπουδαστές του ΤΕΙ, που στο συγκεκριμένο τμήμα είναι περίπου 1.500 ενεργοί αυτή τη στιγμή. Ταυτόχρονα, δίνουμε τη δυνατότητα καλύτερης και ποιοτικότερης έρευνας, που είναι το ζητούμενο σήμερα στην κοινωνία, στην επιστήμη, αλλά και στην παραγωγή».

Το έργο αφορά στην ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων – κτηνοτροφικών μονάδων σε γήπεδο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για την κάλυψη αναγκών πρακτικής εκπαίδευσης και άσκησης των σπουδαστών του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων / κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το