Τοπικά

Eξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων πόσιμου νερού στο Σέσκλο με την εφαρμογή της απονιτροποίησης

Σε συνάντηση που είχαν απόψε στο Σέσκλο ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Τόρης με το τοπικό συμβούλιο της περιοχής ανακοίνωσαν ότι από σήμερα, ακριβώς την πρώτη μέρα της θερινής περιόδου και της κορύφωσης των αναγκών σε πόσιμο νερό, τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα μέσω της οποίας τo νερό υφιστάμενης γεώτρησης διέρχεται πλέον από το σύστημα απονιτροποίησης και αποδίδονται στο υδραγωγείο του Σέσκλου 30 κυβικά νερό την ώρα με απουσία νιτρικών.

Είναι μια δράση της ΔΕΥΑΜΒ πρωτοποριακή, όπου τα επιτεύγματα της επιστήμης τίθενται στην υπηρεσία της κάλυψης των αναγκών της καθημερινότητας.
Ο οικισμός του Σέσκλου, υδροδοτούνταν με νερό τεσσάρων γεωτρήσεων. Ωστόσο από το 2010, οι γεωτρήσεις αυτές εμφάνισαν ποσοτική μείωση και ποιοτική επιβάρυνση, με αποτέλεσμα το διαθέσιμο νερό να επαρκεί οριακά. Παρά το γεγονός της ανόρυξης γεωτρήσεων (τρεις τον αριθμό την δεκαετία που πέρασε), λύση δεν επετεύχθη καθώς είτε δεν βρέθηκε νερό, είτε το νερό που βρέθηκε ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και αφού τον Σεπτέμβριο του 2019 η υδροδότηση του οικισμού εξασφαλίστηκε με μεταφορά πόσιμου νερού με ειδικά για αυτό τον σκοπό βυτία, η ΔΕΥΑΜΒ επέλεξε σαν την προσφορότερη λύση για την απρόσκοπτη διανομή στο Σέσκλο νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, την εφαρμογή μιας καινοτόμας μεθόδου, αυτής της απονιτροποίησης.
Αξιοποιήθηκε για αυτό τον σκοπό υφιστάμενη γεώτρηση και αγωγοί μεταφοράς, το νερό της οποίας είχε νιτρικά στο όριο των 50 mg/l.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο Δήμος Βόλου σημειώνει: “Όταν κάποιοι βολοδέρνουν εκδίδοντας γελοίες και παραπλανητικές ανακοινώσεις και συγχρωτίζονται σε γραφικές λαϊκές συνελεύσεις, επιζητώντας λίγη δημοσιότητα και κανένα ψηφάκι, η Δημοτική Αρχή του Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ δίνουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης και των πολιτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το