Αθλητισμός

Εξαρτημένη η Φούτμπολ Λιγκ από την απόφαση της Σούπερ Λιγκ για συνέχιση του πρωταθλήματος

Η συνέχιση του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ είναι συνυφασμένη με την απόφαση που θα παρθεί στη Σούπερ Λιγκ, αναφορικά με τη διεξαγωγή ή όχι των πλέι οφ και πλέι άουτ.
Αν τελικά επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και ολοκληρωθεί κανονικά, το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τις άλλες δύο επαγγελματικές κατηγορίες, τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ. Πόσο μάλιστα, όταν μένουν μόλις τρεις αγωνιστικές στη Φούτμπολ Λιγκ για να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος.
Αυτό μπορεί να γίνει μέσα στον Ιούνιο, οπότε θα υπάρχει χρόνος για προετοιμασία των ομάδων, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Άλλωστε, τα πρωταθλήματα (πέραν της Σούπερ Λιγκ) ποτέ δεν άρχισαν τα τελευταία χρόνια πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, όμως τις τελευταίες μέρες ακούγεται ολοένα και περισσότερο η άποψη, πως θα πρέπει να εξαντληθούν όλοι οι παράμετροι, με στόχο την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, φυσικά χωρίς την παρουσία θεατών στα γήπεδα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου ύστερα από 23 αγωνιστικές βρίσκεται στην 8η θέση, έχει απωλέσει κάθε ελπίδα για την άνοδο (σ.σ. ως γνωστόν ανεβαίνουν στη Σούπερ Λιγκ 2 οι δύο πρώτοι) και εφόσον συνεχιστεί το πρωτάθλημα, στόχος της ομάδας είναι να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη.
Αν όλα πάνε καλά, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, η πιθανή επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις υπολογίζεται μέσα στον Μάιο. Αν αυτό συμβεί, είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η Φούτμπολ Λιγκ, τη στιγμή που οι τρεις αγωνιστικές μπορούν να διεξαχθούν σε διάστημα ακόμη και δύο εβδομάδων.

Όσον αφορά τα σενάρια που ακούγονται περί αναδιάρθρωσης, μπορεί να απασχολήσουν τους αρμόδιους φορείς μόλις περάσει η πανδημία και θα έχουμε πιο ξεκάθαρο τοπίο, σχετικά με την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει επιφέρει ο κορωνοϊός.
Πάντως, αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, θα είναι πιο δύσκολο να γίνει αναδιάρθρωση. Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είναι λογικό να θέλουν τη δημιουργία μιας δυνατής Β’ Εθνικής, χωρισμένη σε δύο ομίλους, όμως αυτό θέλουν να το υποστηρίξουν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2; Θα πρέπει να εξεταστούν τα οικονομικά δεδομένα για τις ομάδες, αν θα υπάρξει τηλεοπτικός πάροχος, ο οποίος θα ενδιαφερθεί να προσφέρει τηλεοπτικό συμβόλαιο στις ομάδες και πολλά άλλα.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, όσον αφορά τις όποιες συζητήσεις. Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, στον Ολυμπιακό Βόλου επιθυμούν την αναδιάρθρωση και ήδη άνθρωποι της ομάδας έχουν έρθει σε επαφή, τόσο με θεσμικούς παράγοντες, όσο και με προέδρους άλλων ομάδων, προκειμένου να υποστηριχθεί δυνατά η δημιουργία ενός δυνατού και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, με ιστορικές ομάδες, με δυναμική και κόσμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το