Τοπικά

Έξαρση των ιώσεων – Αυξημένη κινητικότητα ασθενών στα ιατρεία του Βόλου και στα Επείγοντα

Έξαρση ιώσεων παρατηρείται αυτή την περίοδο, οι οποίες θεωρούνται και προθάλαμος της γρίπης, που θα παρουσιαστεί από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και τον Μάρτιο. Ιδιαίτερα παρήγορο είναι το γεγονός πως φέτος ο κόσμος έχει εμβολιαστεί σε σημαντικό βαθμό και αναμένεται να υπάρξει σημαντική ασπίδα προστασίας για την επέκταση της γρίπης.

Τόσο στα ιατρεία των παθολόγων, όσο και στα Επείγοντα του Νοσοκομείου υπάρχει αυξημένη κινητικότητα από ασθενείς, οι οποίοι έχουν ασθενήσει από διάφορες ιώσεις, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να χρειάζονται σε αρκετές περιπτώσεις κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης δήλωσε σχετικά πως «αυτή την περίοδο παρατηρείται μια αύξηση στην εμφάνιση των ιώσεων που θα λέγαμε πως είναι οι εποχιακές ιώσεις, οι οποίες παρουσιάζονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Τα συμπτώματα στους ασθενείς ποικίλλουν και μπορεί να είναι πυρετός, βήχας, συνάχι, κακουχία, πονοκέφαλος. Εμείς αυτό που λέμε στους ασθενείς, είναι πως αν τα συμπτώματα επιμένουν για τρεις ημέρες, τότε θα πρέπει να μεταβούν στον γιατρό, γιατί είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί αντιβίωση ή κάποιου άλλου είδους παρέμβαση».

Ερωτηθείς για τη γρίπη δήλωσε πως ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί περιστατικά. Βέβαια είναι πολύ θετικό το γεγονός πως φέτος έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι και αυτό θα συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης. «Ο κόσμος μέσα από την ενημέρωση που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ευαισθητοποιήθηκε και εμβολιάστηκε. Μάλιστα έγιναν εμβολιασμοί και για άλλα λοιμώδη νοσήματα, ακόμη και για τον πνευμονόκοκκο» σημείωσε ο κ. Ευθύμης Τσάμης.

Μεγάλη προσέλευση στα ιατρεία και τα φαρμακεία για να εμβολιαστούν παρατηρήθηκε από ηλικιωμένους και ανθρώπους που προέρχονται από τις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Και φέτος αναμένεται να επικρατήσει το στέλεχος της γρίπης Η3Ν2, όπως δηλαδή και πέρυσι, που ήταν πιο ήπιο σε σχέση με το Η1Ν1 που εμφανίστηκε ήταν πρόπερσι. Αυτό σε συνδυασμό με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού δημιουργεί προσδοκίες για μη ένταση του φαινομένου της γρίπης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το