Ελλάδα

Εξαπατούσαν πολίτες προσποιούμενοι υποψήφιους αγοραστές από ηλεκτρονικές αγγελίες

Σπείρα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες εμφανιζόμενοι ως υποψήφιοι αγοραστές σε πωλήσεις εμπορευμάτων και αντικειμένων που είχαν αναρτηθεί σε ηλεκτρονικές αγγελίες του διαδικτύου, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Συνελήφθησαν, την περασμένη Πέμπτη στο Καματερό, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 23 και 37 ετών καθώς και ένας ανήλικος, μέλη της σπείρας.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τις αρχές του 2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές εξαπατούσαν ανυποψίαστους εμπόρους και επιτηδευματίες.
Συγκεκριμένα, εντόπιζαν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης ελαιολάδου και άλλων αντικειμένων και στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πωλητές προκειμένου να καθορίσουν σημείο συνάντησης. Ακολούθως, είτε με την υπόσχεση άμεσης εξόφλησης είτε με την αποστολή πλαστού αποδεικτικού τραπεζικής κατάθεσης, τους έπειθαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματα σε καταυλισμό στο Ζεφύρι, χωρίς τελικώς να καταβάλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δράστες ακολούθησαν την προαναφερόμενη μεθοδολογία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το