Τοπικά

Εξαπάτησε τέσσερις Βολιώτες και καταδικάστηκε – Τους έπαιρνε χρήματα για να «ξεκλειδώσει» το πολυτελές όχημά του…

Εξαπατούσε Βολιώτες, λέγοντάς τους ότι ήθελε χρήματα, για να ανοίξει το όχημά του, που ήταν κλειδωμένο, καθώς είχε ξεχάσει τα κλειδιά… Ο λόγος για έναν 40χρονο από την Έδεσσα, που ευπρεπώς ενδεδυμένος και έχοντας ευχέρεια λόγου, έπειθε τα θύματά του, να του δανείζουν χρήματα, τα οποία φυσικά ποτέ δεν επέστρεφε.

Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε ερήμην συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, χωρίς τριετή αναστολή και χωρίς η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς εκτίει ποινή φυλάκισης για άλλες απάτες σε σωφρονιστικό κατάστημα της Βόρειας Ελλάδας.
Χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατέθεσαν δύο μάρτυρες κατηγορίας, εξαπατηθέντες Βολιώτες, που είχαν δανείσει χρήματα στον 40χρονο και δεν τα πήραν πίσω.
Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απάτης κατά συρροή, που χρονολογούνταν από τις 10 Δεκεμβρίου του 2014. Σύμφωνα με τον ένα μάρτυρα κατηγορίας, ιδιοκτήτη παντοπωλείου, ο καταδικασθείς είχε εμφανιστεί στο κατάστημά του και του είχε πει, ότι είχε ένα πολυτελές αυτοκίνητο, μάρκας «Άουντι», που είχε κλειδωθεί και δεν μπορούσε να το ανοίξει. Με την ευχέρεια του λόγου που είχε και με τη χρήση του ονόματός του που παρέπεμπε σε εφοπλιστή, ο δράστης κατόρθωσε να εξαπατήσει τον επαγγελματία και να του πάρει 370 ευρώ, προκειμένου να έρθει ο κλειδαράς και να το ξεκλειδώσει… Μάλιστα φέρεται να του είχε πει πως η πεθερά του διέμενε εκεί κοντά…

Ο δεύτερος μάρτυρας χθες στο Πλημμελειοδικείο δήλωσε ότι εξαπατήθηκε από τον 40χρονο, που του είχε πει ότι είχε ένα τζιπ πολυτελείας, που επίσης είχε κλειδωθεί και έπρεπε να έρθει κλειδαράς και να το ξεκλειδώσει… Ο δεύτερος μάρτυρας, που ήταν πρώην ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ, δήλωσε στο δικαστήριο πως ο δράστης είχε επισκεφθεί την προηγουμένη το κατάστημά του και είχε παίξει ΚΙΝΟ και Στοίχημα… Την επομένη βέβαια τον επισκέφθηκε και του πήρε 270 ευρώ, τα οποία φυσικά δεν τα επέστρεψε ποτέ… Μάλιστα φέρεται να του είπε πει πως διαμένει σε πολυτελές κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου…
«Σε δέκα λεπτά σου τα επιστρέφω τα χρήματα», είχε πει στον πρώην πράκτορα του ΟΠΑΠ, που φυσικά ακόμη τα περιμένει…
Συνολικά ο 40χρονος είχε εξαπατήσει τέσσερις Βολιώτες, παίρνοντάς τους κατά τον ίδιο τρόπο χρήματα, δανεικά και αγύριστα.
«Μας μιλούσε πολύ, ακόμη και για την πολιτική και μας έπειθε», δήλωσε ο ένας εκ των δύο μαρτύρων χθες στο περιθώριο του δικαστηρίου.

Δήλωναν περισσότερα παιδιά…
Ποινή φυλάκισης 10 μηνών στον καθένα επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε έναν άνδρα 45 χρόνων και μια γυναίκα 44 χρόνων από τον Βόλο, τους οποίους έκρινε ενόχους για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση συζητήθηκε κατ’ έφεση, με απόντες τους δύο κατηγορούμενους, που εκπροσωπήθηκαν δια συνηγόρου.
Οι ποινές επιβλήθηκαν με τριετή αναστολή. Η υπόθεση αφορούσε απάτη εις βάρος του ΟΓΑ την 1η Ιανουαρίου 2010, καθώς ο άνδρας και η γυναίκα δήλωναν περισσότερα παιδιά απ’ όσα είχαν στην πραγματικότητα, προκειμένου να παίρνουν το σχετικό επίδομα που χορηγεί ο Οργανισμός. Την απάτη αποκάλυψε ο ίδιος ο ΟΓΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το