Τοπικά

Εξαπάτησε πέντε Βολιώτες για δήθεν επενδύσεις αγοραπωλησίας συναλλάγματος

Τους έπειθε να επενδύσουν χρήματα σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων, ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, ωστόσο ιδιοποιούνταν τα χρήματα. Ο λόγος για έναν 37χρονο Αθηναίο, που φέρεται να είχε έδρα του τον Βόλο και ο οποίος κατηγορείται ότι ιδιοποιήθηκε συνολικά το ποσό των 74.000 ευρώ περίπου από πέντε Βολιώτες.
Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ο 37χρονος φέρεται να έχει αποσπάσει χρήματα για δήθεν επενδύσεις σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος και από άλλους πελάτες του, οι οποίοι, ωστόσο δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα μηνύσεις εναντίον του. Σχεδόν στο σύνολό τους τα θύματά του είναι ηλικίας άνω των 50 ετών. Τους πλησίαζε και τους υπόσχονταν κέρδη από αγοραπωλησίες συναλλάγματος. Η διαδικασία προέβλεπε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό. Τους έλεγε ότι διατηρεί εταιρεία επενδύσεων στο εξωτερικό και έπεισε έτσι τουλάχιστον πέντε Βολιώτες, από τους οποίους φέρεται να απέσπασε το ποσό των 74.170 ευρώ, το χρονικό διάστημα από 7 Οκτωβρίου 2019 μέχρι 7 Απριλίου 2020. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να απέσπασε 17.000 περίπου ευρώ από τον έναν, 11.000 από τον δεύτερο, 20.000 από τον τρίτο, 12.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα από τον τέταρτο και τον πέμπτο.

Υπολογίζεται, ωστόσο ότι τα ποσά που ιδιοποιήθηκε, είναι μεγαλύτερα, καθώς θύματά του πρέπει να είναι και άλλοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και μισθωτοί… Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο απατεώνας έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου, ενώ φέρεται να απασχολεί πρώτη φορά τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 07-10-2019 έως 07-04-2020, χρησιμοποιώντας διάφορα ψηφιακά τεχνάσματα μέσω λογισμικών υπολογιστικών προγραμμάτων και υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων, διά μέσου εταιρείας που διατηρεί ο ίδιος σε χώρα του εξωτερικού, έπεισε πέντε άτομα να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και να καταθέσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 74.170 ευρώ, το οποίο σταδιακά ο δράστης ιδιοποιήθηκε προς όφελός του. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το