Τοπικά

Εξαπάτησε 75χρονο στον Βόλο – Παρουσιάστηκε ως γνωστός του και του απέσπασε 140 ευρώ…

Θύμα επιτήδειου έπεσε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες χθες το πρωί ηλικιωμένος Βολιώτης σε κεντρικό σημείο της πόλης, με τον άγνωστο άνδρα να καταφέρνει να του αποσπάσει το ποσό των 140 ευρώ…
Ο απατεώνας με την πρόφαση πως είχε γνωριστεί με το θύμα πριν από αρκετά χρόνια, τον ρώτησε εάν έχει χρήματα πάνω του για να του δανείσει, γιατί ο ίδιος είχε ξεχάσει την τραπεζική του κάρτα και χρειαζόταν χρήματα… Μάλιστα για να φανεί περισσότερο πειστικός, υποτίθεται ότι τηλεφώνησε στη σύζυγό του, αλλά δεν κατάφερε κάτι γιατί του τελείωσαν οι μονάδες, προτού προλάβει να συνεννοηθεί.

Ο 75χρονος Βολιώτης βρισκόταν χθες γύρω στις 10.30 το πρωί στην οδό Κουταρέλια, όταν ξαφνικά τον πλησίασε ένας άγνωστος λεπτός άνδρας γύρω στα 60, κανονικού αναστήματος που μιλούσε άπταιστα ελληνικά. Του είπε το όνομά του και τον ρώτησε πώς είναι, προσθέτοντας στη συνέχεια πως είχαν γνωριστεί σε χώρα του εξωτερικού. Ο ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, προσπαθούσε να τον θυμηθεί και από ευγένεια συνέχισε την κουβέντα μαζί του. Κατόπιν του ζήτησε να του δανείσει χρήματα, καθώς είχε ξεμείνει και τα είχε ανάγκη. Μάλιστα του είπε ότι ήθελε να αγοράσει και κάρτα για το κινητό του τηλέφωνο, ενώ προσποιήθηκε πως τηλεφώνησε στη σύζυγό του για να τον βοηθήσει, αλλά όμως δεν κατάφερε τελικά να βγάλει άκρη. Το θύμα έβγαλε από την τσέπη του 160 ευρώ που είχε εκείνη τη στιγμή μαζί του. Ο άγνωστος τα πήρε και του επέστρεψε ένα 20ευρο, ώστε ο 75χρονος να μπορεί να πληρώσει τον καφέ του… και απομακρύνθηκε ευχαριστώντας τον. Ο ηλικιωμένος τότε αντιλήφθηκε πως δεν γνώριζε τον άνδρα και έχασε 140 ευρώ προδομένος από την καλοπιστία του.
Εκτιμάται πως ο απατεώνας έχει χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο και σε άλλους, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα, με την αστυνομία να συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη δίνουν χρήματα σε ανθρώπους που τους προσεγγίζουν χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το