Τοπικά

Εξαπάτησαν Βολιώτη με ψεύτικη ηλεκτρονική «ταυτότητα»

Στην Αθήνα εντοπίστηκε το ηλεκτρονικό ίχνος απ’ όπου Βολιώτης υποτίθεται πως έκανε εγγραφή σε υπηρεσία πολυμεσικής πληροφόρησης, μόνο που το θύμα εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στη δουλειά του στον Βόλο, έχοντας μάλιστα μάρτυρες, τόσο δεκάδες συναδέλφους του, αλλά και τον ίδιο τον εργοδότη του…

Την ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθη για να καταφέρει να πάρει πίσω τα περίπου 6,24 ευρώ με τα οποία χρεώθηκε από υποτιθέμενη εγγραφή σε αριθμό που αρχίζει από 54, ιστορεί στη «Θ» ο Η.Χ. που συμβουλεύει θύματα τέτοιων τακτικών πως θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.
Πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν στη δουλειά του όπου γύρω στις 11:30 το πρωί έλαβε τρία μηνύματα από αριθμό που άρχιζε από 54 με το ένα να αναγράφει έναν κωδικό pin, το δεύτερο να αναφέρει ότι έγινε ενεργοποίηση του pin, ενώ συνολικά έλαβε πέντε γραπτά μηνύματα μέσα σε περίπου ένα λεπτό.
Όπως φάνηκε από τον λογαριασμό χρεώθηκε με το ποσό των 6,24 ευρώ για τα τρία από αυτά και για τον λόγο αυτό επικοινώνησε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της συγκεκριμένης εταιρείας με έδρα την Αθήνα, το τηλέφωνο της οποίας το βρήκε από την ιστοσελίδα της. Αρχικά βγήκε ένας τηλεφωνητής και περίμενε μέχρι να ακούσει τη φωνή κάποιας κοπέλας. Εκείνη επέμεινε ότι έχει κάνει εγγραφή στην υπηρεσία και του έδωσε άλλο τηλέφωνο ώστε να επικοινωνήσει για να ζητήσει απενεργοποίηση.

Ο 45χρονος τους απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το ιστορικό των ηλεκτρονικών κινήσεών του στο διαδίκτυο που αποδείκνυε ότι δεν είχε προβεί σε οποιαδήποτε εγγραφή. Επίσης τους δήλωσε πως θα υποβάλει καταγγελία, παράλληλα ζήτησε να του στείλουν τη διεύθυνση ip απ’ όπου έγινε η εγγραφή και τις ώρες που αυτή πραγματοποιήθηκε.
Την επόμενη ημέρα επικοινώνησε ξανά με τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό με την κοπέλα να τον παραπέμπει ξανά αλλού, καλώντας τον να μην την ξαναενοχλήσει… Ο άνδρας ζήτησε το όνομα του υπεύθυνου, κάτι που δεν πληροφορήθηκε και τελικά έλαβε μέσω μειλ τη διεύθυνση ip, αφού τους απείλησε ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά και καταγγελία στην ΕΕΤΤ.
Η ip έδειχνε ότι έγινε η σύνδεση από την Αθήνα, τη στιγμή που το θύμα βρισκόταν στην επιχείρηση που δουλεύει στον Βόλο με μάρτυρες μάλιστα 20 συναδέλφους του, αλλά και τον εργοδότη του…
Τελικά το ποσό των 6,24 ευρώ επιστράφηκε στον λογαριασμό του, μετά από όλη αυτή τη διαδικασία και δηλώνει πως παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε οικονομικά θα προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος της εταιρείας στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (ΕΕΤΤ, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).
Συμβουλεύει πολίτες που έπεσαν θύματα παρόμοιας απάτης να επικοινωνούν με το τηλέφωνο εξυπηρέτησης της εταιρείας πολυμεσικής πληροφόρησης και να ζητούν τη διεύθυνση ip της συσκευής απ’ όπου υποτίθεται ότι εστάλη το αίτημα για εγγραφή στην υπηρεσία, αλλά και να απαιτούν να τους επιστρέψουν πίσω τα χρήματα με τα οποία τους χρέωσαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το