Τοπικά

Εξαπάτησαν επιχειρηματία της Σκιάθου – Άγνωστος του τηλεφώνησε για δήθεν πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Νέα υπόθεση τηλεφωνικής εξαπάτησης αποκαλύφθηκε χθες στη Σκιάθο, με θύμα αυτή τη φορά ένα επιχειρηματία του τουρισμού. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες από το «Skiathos Life» ίσως θύμα τηλεφωνικής εξαπάτησης να έπεσε και δεύτερος επιχειρηματίας του νησιού χθες…

Ο άγνωστος απατεώνας που επικοινώνησε με τον 40χρονο επιχειρηματία και του συστήθηκε ως Γιώργος, υπάλληλος τράπεζας της Σκιάθου, ανέφερε στον επιχειρηματία πως υπάρχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ, ύψους 35.000 ευρώ, ωστόσο για να το λάβει έπρεπε να καταθέσει το ποσό των 7.400 ευρώ που αντιστοιχούσε στον ΦΠΑ, σε τραπεζικό λογαριασμό άλλης τράπεζας. Ο επιχειρηματίας χωρίς να υποπτευθεί το παραμικρό έκανε την κατάθεση του ποσού, ενώ ο άγνωστος του είχε πει να του τηλεφωνήσει κατόπιν και να μεταβεί στο ΚΕΠ της Σκιάθου, προκειμένου να λάβει φορολογική ενημερότητα, για να του την αποστείλει. Ο απατεώνας το ζήτησε αυτό, προκειμένου να καθυστερήσει τον 40χρονο επιχειρηματία και να προλάβει αυτός να κάνει την ανάληψη των χρημάτων… Όπως και έγινε, καθώς τα χρήματα «έκαναν φτερά» από τραπεζικό κατάστημα της Νίκαιας Αττικής, όπου και επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας.

Ο Σκιαθίτης επιχειρηματίας ανακάλυψε τελικά πως είχε πέσει θύμα του απατεώνα, όταν μετέβη στο τραπεζικό κατάστημα του νησιού και αναζήτησε τον Γιώργο… Γιώργος στο κατάστημα δεν υπάρχει και φυσικά ο επιχειρηματίας προέβη σε σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.
Πρόκειται για τη δεύτερη εξαπάτηση Σκιαθίτη, μετά αυτή της 65χρονης το περασμένο Σάββατο, όταν άγνωστος της είχε τηλεφωνήσει δηλώνοντας πως είναι υπάλληλος τράπεζας, ζήτησε από την ηλικιωμένη γυναίκα να καταθέσει το ποσό των 7.000 ευρώ σε λογαριασμό που της υπέδειξε, προκειμένου να λάβει επιστροφή αναδρομικών που, υποτίθεται, ότι δικαιούτο. Σε βάρος του άγνωστου δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.
Οι επιτήδειοι προσέγγισαν αρκετούς Σκιαθίτες τις τελευταίες ημέρες με το πρόσχημα της διαμεσολάβησης, είτε για την εκταμίευση χρημάτων από επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ, είτε για να παρέμβουν σε ασφαλιστικά ταμεία, για την επιστροφή χρημάτων από συντάξεις…
Όσο για την «ταρίφα» που ζητούσαν, κυμαινόταν από 1.000 έως 10.000 ευρώ… Οι δράστες δεν δίστασαν να επικαλεστούν ακόμη και ονόματα από τραπεζοϋπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το