Τοπικά

Εξαντλείται η υπομονή στους επαγγελματίες της Αγριάς για το έργο της αποχέτευσης στην παραλία

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες καταστηματαρχών της παραλίας Αγριάς, αλλά και περιοίκων από τα έργα της αποχέτευσης που πραγματοποιούνται πολύ καιρό τώρα και δεν ολοκληρώνονται.
Οι ίδιοι σημειώνουν ότι σίγουρα τα έργα αποχέτευσης για τη σύνδεση της Αγριάς με τον Βιολογικό είναι μείζονος σημασίας, αλλά δεν μπορούν οι κάτοικοι να ζουν μέσα στη σκόνη, όπως και οι καταστηματάρχες που βλέπουν να χάνεται μια σημαντική περίοδος, κατά την οποία θα μπορούσαν να δουλέψουν.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις εστίασης και καφέ στην παραλία της Αγριάς περιμένουν την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης και να παραδοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος για να μπορέσουν να δουλέψουν.

Οι εργασίες στην οδό Δράκειας άρχισαν πριν έναν χρόνο περίπου και ακόμα να ολοκληρωθούν

«Ήδη έχουμε χάσει κάποια καλά Σαββατοκύριακα που θα μπορούσαμε να δουλέψουμε. Περιμένουμε κι εμείς την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του έργου για να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις μας σωστά, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Τα έργα της αποχέτευσης και η πολλή σκόνη στην περιοχή αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για να επισκεφτούν την παραλία της Αγριάς Βολιώτες, αλλά και τουρίστες» επισημαίνει καταστηματάρχης.
Ο ίδιος τόνισε ότι η πτώση του τζίρου είναι σημαντική, αλλά κάνει υπομονή και ελπίζει στην ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου της κεντρικής αποχέτευσης.
Από την πλευρά τους υπάρχουν αρκετοί περίοικοι κοντά στην παραλία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί μήνες τώρα από τα έργα της αποχέτευσης και τη σύνδεση της Αγριάς με τον Βιολογικό.
Οι ίδιοι θεωρούν ότι το έργο έχει μεγάλη περιβαλλοντική σημασία, αλλά από την άλλη δεν αντέχουν άλλο μέσα στη σκόνη, ενώ δεν μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες, τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες των σπιτιών τους.
Στην οδό Δράκειας ο απέραντος χωματόδρομος δεν έχει τελειωμό «και από τα λασπόνερα του χειμώνα περάσαμε πλέον στην ανυπόφορη σκόνη που προκαλεί και προβλήματα υγείας» επισημαίνει περίοικος του δρόμου.
Οι εργασίες για την κεντρική αποχέτευση στην οδό Δράκειας στην Αγριά, που θα τη συνδέσει με τον Βιολογικό του Βόλου, άρχισαν πριν περίπου έναν χρόνο και ακόμη να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος.
Οι περίοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου και ζητούν την επίσπευση των εργασιών, διότι η σκόνη έχει κατακλύσει τα πάντα στην Αγριά.
Λοΐζος Ασβεστάς

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το