Ελλάδα

Εξανάγκαζε αλλοδαπούς να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται

κότες

Στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη πτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή της Χαλανδρίτσας Αχαϊας προχώρησε η τοπική αστυνομία, μετά από καταγγελία ότι απασχολούσε απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη από την αστυνομία, το μεσημέρι της Τετάρτης, με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, αλλά και της εργασιακής εκμετάλλευση, καθώς σύμφωνα με δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του, ανάγκαζε αλλοδαπούς να εργάζονται στην επιχείρησή του, χωρίς να τους προσφέρει υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι ζούσαν σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα έπαιρναν ως αντίτιμο για την εργασία τους ένα πιάτο φαγητό. Το όλο θέμα έφτασε στην αντίληψη της αστυνομίας μετά από καταγγελία που έγινε εις βάρος του επιχειρηματία και της επιχείρησης στην υπηρεσία του οργανωμένου εγκλήματος.

Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα που στο παρελθόν έχει συλληφθεί για παρόμοιες κατηγορίες και για το ίδιο αδίκημα. Οι έρευνες πάντως της αστυνομίας για το όλο θέμα συνεχίζονται.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το