Αθλητισμός

Εξαιρετική η παρουσία του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής

Στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στις κατηγορίες παγκορασίδων και παμπαίδων, στο οποίο συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες του Γ.Σ. Βόλου. Η ομάδα των παγκορασίδων, που την αποτελούσαν οι Σωτηρίου Δήμητρα, Μαρία Σοφία Λιβογιάννη, Μανώλη Γεωργία, Σάρκου Αντιγόνη, Δούσκα Ευαγγελία, Ιγγλέζου Αμαλία, Σιαμέτη Κατερίνα και Καρρά Βαρβάρα, αναδείχτηκε πρώτη σε συγκομιδή μεταλλίων από όλους τους συλλόγους της Θεσσαλίας. Ο Βαγγέλης Καρανάσιος πήρε την πρώτη θέση (χρυσό μετάλλιο) στον πλάγιο ίππο με λαβές, τη 2η θέση (ασημένιο μετάλλιο) στο δίζυγο και επίσης ασημένιο μετάλλιο στο άλμα, ενώ η αθλήτρια Μαρία Σοφία Λιβογιάννη απέσπασε τη 2η θέση (ασημένιο μετάλλιο) στο άλμα.

Επίσης, ο Γ.Σ. Βόλου είχε και τις εξής διακρίσεις, τόσο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όσο και στα δυο διασυλλογικά πρωταθλήματα που προηγήθηκαν: Ο Βαγγέλης Καρανάσιος εκτός από τα τρία μετάλλια κατέλαβε την 4η θέση στο σύνθετο ατομικό, την 5η θέση στο μονόζυγο, την 7η στο έδαφος και την όγδοη στους κρίκους. Η Μαρία Σοφία Λιβογιάννη εκτός από το μετάλλιο στο άλμα με βαθμολογία 9.400, κατέλαβε και την 4η θέση στο δίζυγο στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και την 8η θέση στο σύνθετο ατομικό στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η Δήμητρα Σωτηρίου κατέλαβε την 5η θέση στο άλμα με βαθμολογία 9.200, την 6η θέση στο σύνθετο ατομικό ανάμεσα σε 100 αθλήτριες, την 7η θέση στο έδαφος και την 8η στη δοκό. Ο Κωνσταντίνος Δημακόπουλος κατέλαβε την 8η θέση στον ίππο με λαβές και την 8η θέση στο άλμα. Αξιόλογη εμφάνιση έκαναν και οι υπόλοιπες πρωτοεμφανιζόμενες αθλήτριες που έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Επίσης, μια εβδομάδα αργότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης διεξήχθη το διασυλλογικό πρωτάθλημα της μικρότερης Ε’ κατηγορίας, όπου πήραν μέρος και οι νεαρότεροι αθλητές του Γ.Σ. Βόλου στην ενόργανη γυμναστική. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι αθλήτριες: Ζουμά Χαρά, Τσαντίλη Εμυλία και Μουσουλή Ευαγγελία και οι αθλητές: Σάρκος Οδυσσέας, Σκιαθίτης Γιώργος, Ζέρβας Θεόδωρος, Βεργούλιας Στέφανος και Σταμάτης Ζήσης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γ.Σ. Βόλου είναι ο μοναδικός σύλλογος στο Βόλο που καλλιεργεί τμήμα αγωνιστικό στα αγόρια, όπου έχει και το μονοπώλιο με άριστη εκπροσώπηση και από πλευράς διακρίσεων και μεταλλίων.


Επίσης, σε δυο εβδομάδες ο Γ.Σ. Βόλου θα εκπροσωπηθεί και από τον αθλητή του Πανταζή Διαμαντή στην κατηγορία των εφήβων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής εφήβων.
Πρόεδρος του τμήματος είναι ο Αντώνης Χιώτης, έφοροι οι Άντα Αλεξίου, Καρανάσιος Δημήτριος, Λιβογιάννης Θεοφάνης, Καρανάσιου Δήμητρα, Χιώτη Σταυρούλα και προπονητές οι Βαγγέλης Βυζιώτης, Βάσω Κορδελά, Νικήτα Άννα και Νίκος Βυζιώτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το