ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαθήματα αλα Τσιλιμίγκα

Παραπολιτικά

Στον Αλμυρό χθες ο Καμίνης

Παραπολιτικά

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Μπαρούνης

Τοπικά

«Έφυγε» από τη ζωή η Καλλιόπη Ζούπη

Τοπικά

Τοπικά

Εξαγωγές στην Ιορδανία για το μήλο Ζαγορίν – Παρουσιάζεται στον Βόλο το δίτομο έργο του Συνεταιρισμού

Εξαγωγές κόκκινων μήλων στην Ιορδανία θα αρχίσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς ανοίγοντας έτσι ακόμη μια αγορά στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και διευρύνοντας το δίκτυο των χωρών που προωθεί τα φημισμένης ποιότητας μήλα του.
Μάλιστα μέχρι στιγμής η χρονιά για τον Συνεταιρισμό εξελίσσεται πολύ καλά και ήδη έχει πραγματοποιήσει περισσότερες πωλήσεις από πέρυσι.
Ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Διονύσης Βαλασσάς επισήμανε πως «έχουμε διανύσει τα 2/3 της εμπορικής περιόδου και οι πωλήσεις μας είναι ανάλογες, κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξαγωγικό τομέα, πάμε καλά και στις τιμές και εκτιμούμε πως θα έχουμε ολοκληρώσει τη διάθεση των αποθεμάτων μέχρι τέλος Ιουνίου. Μάλιστα αυτά που έχουμε ως αποθέματα είναι τα μήλα στάρκιν, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής παραγωγής»..

Εξηγώντας τη γρήγορη διοχέτευση της παραγωγής στις αγορές επισήμανε πως «αυτό οφείλεται και στη μειωμένη παραγωγή μήλων σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Αντιθέτως η Ζαγορά ευνοήθηκε φέτος τόσο στην ποσότητα όσο και την ποιότητα της παραγωγής και αυτό μας έδωσε επιπλέον πόντους».
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός έχει μπει δυναμικά εδώ και μερικά χρόνια στο κομμάτι των εξαγωγών. Φέτος έχει διαθέσει μήλα και άλλα είδη σε περίπου δέκα χώρες.
«Μέχρι στιγμής κάναμε εξαγωγές σε Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο, Βέλγιο, Αιθιοπία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, ενώ ενδέχεται να ανοίξουμε και την αγορά της Ιορδανίας. Βρισκόμαστε ήδη σε επαφές με την Ιορδανία, όπου θέλουμε να αποστείλουμε κόκκινα μήλα. Θα ξεκινήσουμε με ένα κοντέινερ και θα δούμε πώς θα προχωρήσει αυτή η συνεργασία» επισήμανε ο διευθυντής.
Ο κ. Βαλασσάς δήλωσε πως «ήδη μπήκαμε στη νέα καλλιεργητική περίοδο και μέσα στον Μάιο θα έχουμε και μια πρώτη εκτίμηση για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση της νέας σοδειάς. Το θετικό είναι πως έχει σχετικά ομαλοποιηθεί η κατάσταση μετά τις πλημμύρες του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, όπου κοντέψαμε να χάσουμε και κάποιες παραγγελίες, ενώ για τους αγρότες υπάρχει το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας».

Παρουσίαση δίτομου έργου

Η παρουσίαση του δίτομου έργου «Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου 1916 – 2016, Ένας αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα, Η ιστορία, Οι συνεταιριστικές αξίες και ο πολιτισμός της αγροτικής παραγωγής» θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Γιάνης Κορδάτος» στο συγκρότημα Παπαστράτου στην παραλία του Βόλου, στις 23 Απριλίου και ώρα 19.30. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το