Τοπικά

Εξαγγελίες Στ.Πιτσιόρλα από τον Βόλο για τη στήριξη της βιομηχανίας

Στον Βόλο βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος εγκαινίασε τα νέα ηλεκτροτεχνικά εργαστήρια της ΕΒΕΤΑΜ στην Α’ ΒΙΠΕ, μιας εταιρείας που ασχολείται με εργαστηριακούς ελέγχους και πιστοποιήσεις βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης.

Τα εργαστήρια μέχρι πρότινος λειτουργούσαν στην Αθήνα, αλλά αποφασίστηκε η μεταφορά του εξοπλισμού στον Βόλο, παράλληλα με τη μετακίνηση του προσωπικού που τα στελεχώνει. Αρχικά ανήκαν στον ΕΛΟΤ, αλλά από το 2012 πέρασαν υπό τον έλεγχο της ΕΒΕΤΑΜ, η οποία υλοποίησε τη μετεγκατάστασή τους στις εγκαταστάσεις της Α’ ΒΙΠΕ, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιοργάνωσης της εταιρείας. Παράλληλα η ΕΒΕΤΑΜ παρουσίασε το νέο λογότυπό της, επιλέγοντας το brand-name «Mirtec» για τις δραστηριότητες τόσο εντός, όσο και εκτός ελληνικών συνόρων.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανεβαίνοντας στο βήμα των ομιλητών, αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που θα φέρει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας. «Κλείσαμε έναν κύκλο επώδυνο πολύ μεγάλης κρίσης, αλλά καταφέραμε και ξεφύγαμε από τον ζουρλομανδύα των μνημονίων. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τη νέα πορεία της χώρας και να καταστρώσουμε τη σωστή στρατηγική ανάπτυξης. Έχουν περάσει δεκαετίες ολόκληρες αποβιομηχάνισης με τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα. Αυτό πρέπει να αντιστραφεί, στον χρόνο που μας απομένει μέχρι τις εκλογές.

Κεντρικός στόχος παραμένει η παραγωγή προϊόντων υψηλής αξίας στην Ελλάδα, τα οποία θα είναι ανταγωνιστικά διεθνώς. Η βιομηχανία και η μεταποίηση είναι οι βασικοί μοχλοί ανάπτυξης. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να «παντρέψουμε» τη γνώση με την παραγωγή, ώστε να καλυφθεί το κενό που προκαλεί η «κοιλάδα του θανάτου», όπως αποκαλείται σήμερα αυτή η απόσταση που έχει δημιουργηθεί», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία να δει τη βιομηχανική παραγωγή να καλύπτει σύντομα το 12% του ΑΕΠ.

Στη χθεσινή εκδήλωση μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της εταιρείας Κώστας Στουρνάρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Νίκος Κουδούνης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας Ευριπίδης Δοντάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το