Τοπικά

Εξαφανίστηκαν οι γραμμές του ΟΣΕ στον κόμβο του Δημαρχείου – Αυτοψία από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων 

Παρελθόν αποτελούν οι γραμμές του τρένου στον Βόλο, καθώς «τσιμενταρίστηκαν» από τα έργα του κυκλικού κόμβου στο Δημαρχείο και σήμερα η διευθύντρια της 5ης Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων θα πραγματοποιήσει αυτοψία, καθώς η υπηρεσία υποστήριξε στο υπουργείο Υποδομών πως αγνοούσε τις προθέσεις του Δήμου Βόλου, για την καταστροφή στις διατηρητέες γραμμές. Σε συνάντηση που είχε ο Α. Μπέος με τον διευθύνων σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοχάρη, πρότεινε να περάσουν νέες γραμμές από τη χερσαία ζώνη του λιμανιού στην περίπτωση που η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει σιδηροδρομικό δίκτυο. Μάλιστα είπε πως ο Δήμος θα συμβάλει στη χρηματοδότηση του έργου με 300.000 ευρώ, ωστόσο για να δημιουργηθούν νέες γραμμές θα απαιτηθούν εκατομμύρια για απαλλοτριώσεις και έργα, ενώ άγνοια για τις συζητήσεις εκφράστηκε από τον Οργανισμό Λιμένος. Ο κ. Θεοχάρης αντέτεινε πως θα πρέπει να καταθέσει ο Δήμος πρόταση και μελέτη για να εξεταστεί υποστηρίζοντας επίσημα στο υπουργείο, όταν ρωτήθηκε, πως δεν συμφώνησε με την καταστροφή των γραμμών του τρένου. Σημειώνεται πως εάν δοθεί εντολή διάσωσης των γραμμών που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέες θα πρέπει να ξηλωθεί η κεντρική κατασκευή του κόμβου, η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών είναι αυθαίρετη.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Βούρδας που είχε δώσει εντολή τη Δευτέρα να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες για να μην υπάρξει καταστροφή των γραμμών, ενημερώθηκε χθες για τα τετελεσμένα σε ότι αφορά στις γραμμές και την επίσκεψη του Αχ. Μπέου στον ΟΣΕ.
Ο κ. Βούρδας έχει ζητήσει άμεση επέμβαση της διοίκησης του ΟΣΕ εναντίον του Δήμου Βόλου για «καταπάτηση περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου». Ζήτησε συγκεκριμένα από όλους να κινητοποιηθούν και να αποτρέψουν την αυθαίρετη κατασκευή επί των ιστορικών μνημειακών γραμμών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το