Ελλάδα

«Εξαφανίστηκαν» οι ανεμβολίαστοι την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων -Δεν έκαναν χρήση τεστ για την εστίαση

Με νέα κανονικότητα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι ανεμβολίαστοι πολίτες από το περασμένο Σάββατο, καθώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποκλείουν τους μη εμβολιασμένους από καφέ, κλαμπ και άλλες δραστηριότητες, αφού η είσοδος σε αυτές γίνεται πλέον μόνο με τη διενέργεια μοριακού ή rapid test.

Από το περασμένο Σάββατο λοιπόν, 6 Νοεμβρίου η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και εκκλησιών γίνεται αποκλειστικά με πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης, καθώς και με τεστ κορωνοϊού. Η πρώτη εικόνα δείχνει ότι τα καταστήματα φαίνεται να προσαρμόζονται στα νέα μέτρα που επιβάλει η πανδημία, αφού τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά» για τους επιχειρηματίες που τα παρακούν.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι και τα καταστήματα, ειδικότερα αυτά των κέντρων μεγάλων πόλεων, προέβαιναν σε αυστηρούς ελέγχους ταυτοπροσωπείας. Από τα στοιχεία που έρχονται στο φως προκύπτει ότι οι μη εμβολιασμένοι την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων… εξαφανίστηκαν καθώς δεν κινήθηκαν προς καφέ, μπαρ, κλαμπ ή άλλες δραστηριότητες που απαιτούσαν τη διενέργεια rapid test.

Βαριές καμπάνες σε ανυπάκουους επιχειρηματίες
Την πρώτη μέρα των νέων μέτρων έγιναν 99.258 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 90.882 από την Ελληνική Αστυνομία και 8.376 από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και ΔΙΜΕΑ. Καταγράφηκαν 320 παραβάσεις σε καταστήματα, έγιναν 11 συλλήψεις, μπήκαν 25 «λουκέτα», με το συνολικό ύψος των προστίμων να ανέρχεται σε 228.150 ευρώ.

Πρόστιμα των 300 ευρώ βεβαιώθηκαν σε 26 ανεμβολίαστους πελάτες που δεν διέθεταν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και βρίσκονταν σε μικτούς χώρους, ενώ πρόστιμα των 3.000 ευρώ βεβαιώθηκαν σε τρεις ανεμβολίαστους, που χρησιμοποιούσαν πιστοποιητικά άλλων, σε Αθήνα και Λακωνία.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το