Ελλάδα

Εξ αποστάσεως οι ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή λόγω κορωνοϊού – Σε 2 εβδομάδες η ειδική πλατφόρμα

Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός βουλευτών λόγω της πανδημίας του covid 19.
«Η κατάσταση έχει χειροτερέψει και τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν με τον κορωνοϊό. Διαπιστώθηκε ότι το σύστημα που εφαρμόσαμε, της σταδιακής προσέλευσης, ανά 20 λεπτά να ψηφίζουν 60 βουλευτές στις ονομαστικές ψηφοφορίες, δεν λειτούργησε. Στη τελευταία ψηφοφορία μέσα σε ενάμιση λεπτό ψήφισαν 140 βουλευτές», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, διευκρινίζοντας ότι εκτός από τους βουλευτές προσέρχονταν και οι συνεργάτες τους, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα ως προς την τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, η ειδική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη περίπου σε δύο εβδομάδες, καθώς μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ασφαλούς ταυτοποίησης του βουλευτή χρήστη. Σημειώνεται, ότι την πρόταση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία είχαν προτείνει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το