Κατηγορίες: Τοπικά

Ευρωπαίοι συμπολίτες στηρίζουν κοινωνικό φαρμακείο στο Βόλο “Θ”

Ενίσχυση από Ευρωπαίους πολίτες που διαμένουν μόνιμα στο Βόλο έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα το κοινωνικό φαρμακείο που άνοιξε για ακόμη μια χρονιά τις πύλες του στους άπορους συνανθρώπους, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί το Νοσοκομείο, τα αγροτικά ιατρεία, το Ορφανοτροφείο, τις Άσπρες Πεταλούδες και άλλους φορείς.

Ο ρόλος του κοινωνικού φαρμακείου είναι πολύτιμος για 300 συμπολίτες που έχουν λάβει το απαιτούμενο δικαιολογητικό απορίας από τη Διεύθυνση Πρόνοιας και μπορούν να εξυπηρετηθούν απευθυνόμενοι εκεί.

Το ενδιαφέρον, όμως είναι πως στο κοινωνικό φαρμακείο απευθύνονται όχι μόνο οι άποροι αλλά και συμπολίτες οι οποίοι έχουν μια σύνταξη, αλλά δεν τους φθάνει για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να δώσουν τη συμμετοχή για την αγορά φαρμάκου.

«Μας τηλεφωνούν ακόμη και συμπολίτες που έχουν εισόδημα, αλλά είναι μικρό και αναγκάζονται να καλύπτουν άλλες υποχρεώσεις, γι’ αυτό και ρωτούν να μάθουν, αν μπορούν να προμηθεύονται τουλάχιστον τα φάρμακα από το κοινωνικό φαρμακείο» μας τόνισε η φαρμακοποιός που κάθε Τρίτη και Πέμπτη το πρωί δίνει το «παρών» στο κοινωνικό φαρμακείο, αδιάλειπτα τα τελευταία τρία χρόνια εξυπηρετώντας τον κόσμο.

Η ίδια είναι πιθανότατα η μοναδική συνταξιούχος φαρμακοποιός που στηρίζει την όλη προσπάθεια. Βέβαια το φαρμακείο υποστηρίζεται και από άλλους εθελοντές φαρμακοποιούς που είναι εν ενεργεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κοινωνικό φαρμακείο στέλνει συχνά-πυκνά ενισχύσεις στο Νοσοκομείο Βόλου, ιδίως στα αντικαρκινικά φάρμακα αλλά και για άλλες βαριές παθήσεις, όπου υπάρχει επάρκεια. Μάλιστα, χθες μια γυναίκα μετέβη στο φαρμακείο ερχόμενη από το Νοσοκομείο για να ζητήσει κάποιο φάρμακο, αφού στο «Αχιλλοπούλειο» δεν ήταν σε επάρκεια.

Το κοινωνικό φαρμακείο στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο, λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 17.30 μέχρι τις 19.30 το απόγευμα και κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, ενώ εξυπηρετεί πάνω από 300 απόρους αλλά και όχι μόνο, καθώς περιλαμβάνονται και οι φορείς.

Όσον αφορά στις ελλείψεις σε φάρμακα, χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση στα αντιπυρετικά, τα αντιβηχικά, τα σκευάσματα για την πίεση και το ζάχαρο, αλλά και για άλλα.

Πάντως η δράση της του φαρμακείου έχει συγκινήσει όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και τους ξένους που διαμένουν μόνιμα στο Βόλο και στα χωριά του Πηλίου.

Έτσι, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης «το τελευταίο διάστημα Ευρωπαίοι που διαμένουν μόνιμα στη Μαγνησία έχουν ευαισθητοποιηθεί και προσφέρουν φάρμακα στο κοινωνικό φαρμακείο αναγνωρίζοντας έτσι την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους φαρμακοποιούς με τη συνδρομή της Μητρόπολης».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χαμός στο Twitter με τον Σκωτσέζο «Φραγκολιά» του Survivor

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής 7 Ιανουαρίου το Survivor 2024 και ήδη το Twitter…

8 Ιανουαρίου 2024

Τραγωδία στην Ξάνθη: Κατέληξε ο 70χρονος που γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα

Τραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια του ζευγαριού που είχε εξαφανιστεί στην ορεινή περιοχή του Νομού…

8 Ιανουαρίου 2024

Ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα στο σχολικό συγκρότημα Αναύρου

  Με εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα γέμισαν οι τοίχοι του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου, του 2ου…

8 Ιανουαρίου 2024

Λίβανος: Νεκρός ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό χτύπημα

O Wissam al-Tawil αναπληρωτής διοικητής της επίλεκτης ομάδας της Χεζμπολάχ, Radwan, σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα…

8 Ιανουαρίου 2024

Καιρός – Meteo: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι την Τρίτη – Πού θα χιονίσει

Βαρομετρικό χαμηλό από το νότιο Ιόνιο, κινούμενο ανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας από τις…

8 Ιανουαρίου 2024

Σλοβενία: Αρχίζει η επιχείρηση διάσωσης των πέντε εγκλωβισμένων σε σπήλαιο

Δύτες εισήλθαν σήμερα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο μήκους 8,2 χλμ. στη Σλοβενία για να προσπαθήσουν να…

8 Ιανουαρίου 2024