Τοπικά

Ευρωπαίοι επισκέπτες στο ΕΠΑΛ Αγριάς – Ενημέρωση από Σουηδή εκπαιδευτικό και Βρετανό επαγγελματία

Το ΕΠΑ.Λ Αγριάς επισκέφθηκαν πρόσφατα Σουηδή εκπαιδευτικός και Βρετανός επαγγελματίας προκειμένου να ενημερώσουν και να συζητήσουν με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πιο συγκεκριμένα, στις 18 Νοεμβρίου 2016, παιδιά κι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν την Görel Sjöholm, εκπαιδευτικό σουηδικής γλώσσας και τέχνης και να πληροφορηθούν για τον τρόπο ζωής και το εκπαιδευτικό σύστημα στη Σουηδία μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και συζήτηση.
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πληροφορίες που έλαβαν, καθώς η Σουηδία είναι μια χώρα διαφορετική από την Ελλάδα από πολλές απόψεις. Επίσης, εντυπωσιάστηκαν από τη φιλικότητα και την προθυμία της κ. Sjöholm να απαντήσει σε όλες τους τις ερωτήσεις, καθώς αρκετοί μαθητές είχαν τη στερεοτυπική άποψη ότι οι βόρειοι λαοί είναι ψυχροί κι απόμακροι.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών και υπεύθυνη ήταν η εκπαιδευτικός Μαρία Μπάτσιου.


Επίσης, στις 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του επαγγελματία James Bowley στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής και των Αγγλικών ειδικότητας στα τμήματα Πληροφορικής Εφαρμογών και Πληροφορικής Δικτύων.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες για θέματα σπουδών, αλλά κυρίως για θέματα εργασίας, καθώς ο κ. Bowley είναι κάτοχος διδακτορικού στην Πληροφορική κι εργάζεται εξ αποστάσεως σε βρετανική εταιρεία.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση για τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τους τομείς όπου υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και για την εξ αποστάσεως εργασία. Επίσης, ο κ. Bowley παρουσίασε στα παιδιά τον τρόπο με τον οποίο αναλύεται η εικόνα που μεταδίδει μια τρισδιάστατη κάμερα σε υπολογιστή και εξήγησε τη χρήση αυτής της ανάλυσης στις κάμερες ασφαλείας. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την παρουσίαση και διαπίστωσαν την αναγκαιότητα συγκεκριμένων μαθημάτων σε σχέση με την επαγγελματική τους εξέλιξη.
Την επίσκεψη οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Τουσίδου (εκπαιδευτικός Πληροφορικής) και Μαρία Μπάτσιου (εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το