Κόσμος

Έβλεπαν ποδηλασία και ανακάλυψαν παράνομη καλλιέργεια κάνναβης (vid)

Η παρατηρητικότητα των τηλεθεατών που παρακολουθούσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ESPN τον γύρο Ισπανίας στην ποδηλασία οδήγησαν τις Αρχές στην ανακάλυψη δύο παράνομων χώρων καλλιέργειας κάνναβης.
Την ώρα τής απ΄ ευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης και την ώρα που ο σκηνοθέτης έδινε πλάνα από το ελικόπτερο η κάμερα κατέγραφε τις οροφές των κτηρίων στην πόλη Ιγουαλάδα κοντά στη Μαδρίτη.

Το κατήγγειλαν πολίτες τηλεθεατές
Πολίτες τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν την ύπαρξη δενδρυλλίων κάνναβης σε δύο κτήρια της πόλης. Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και από την ανάλυση του βίντεο οργάνωσε μεγάλη επιχείρηση για να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων.

Κατασχέθηκαν 40 ρίζες
Η καλλιέργεια κάνναβης για προσωπική κατανάλωση δεν είναι παράνομη στην Ισπανία, αλλά ο όγκος των φυτών και ο τρόπος που καλλιεργούνταν οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα πως τα φυτά καλλιεργούνταν για τον σκοπό το εμπόριο και της παράνομης διανομής. Συνολικά βρέθηκαν 40 ρίζες κάνναβης και κατασχέθηκαν.

https://twitter.com/AUGC_Comunica/status/1168988655911952387

«Ψάχνουμε τους ιδιοκτήτες»
«Λάβαμε πληροφορίες χάρη στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που είχαν ληφθεί από το ελικόπτερο του αγώνα της La Vuelta», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο EPSN και πρόσθεσε: «Αυτό μας βοήθησε να βρούμε 40 φυτά μαριχουάνας. Κανείς δεν έχει συλληφθεί, αλλά η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται για να βρεθούν οι ιδιοκτήτες του χώρου».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το