Τοπικά

Ευαισθητοποίηση μαθητών για την αναπηρία

Συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μέσω βιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας, που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια, αντιπροσωπεία του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 29 Μαΐου το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου – ΣΤ’ Τάξη και την Τρίτη 30 Μαΐου το 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, ύστερα από σχετική πρόσκληση.
Τη Δευτέρα 29 Μαΐου, ο κ. Ταξιάρχης Μεριάς, καλωσόρισε τα μέλη του «Ιππόκαμπου», τα οποία συζήτησαν με τα παιδιά, της ΣΤ’ Τάξης, πριν και μετά την προβολή της ενημερωτικής ταινίας παραγωγής της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης με θέμα την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία.
Όπως αναφέρει το σωματείο, οι μαθητές διστακτικά στην αρχή, αλλά όσο περνούσε η ώρα όλο και με περισσότερο θάρρος έκαναν ερωτήσεις στα μέλη του Σωματείου, σχετικά με την καθημερινότητά τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην κίνηση, τις σχέσεις τους με την κοινωνία, στην καθημερινότητα κ.α. Οι εύστοχες ερωτήσεις, οι ειλικρινείς απαντήσεις, αλλά και η συζήτηση ανέδειξε τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα την ευθύνη όλων μας στην άρση όλων των στερεότυπων και προκαταλήψεων. Την επιμέλεια για την υλοποίηση της δράσης είχε η γυμνάστρια – εθελόντρια του «Ιππόκαμπου» κ. Δήμητρα Ντίνα.
Την Τρίτη 30 Μαΐου, τα μέλη του «Ιππόκαμπου» επισκέφτηκαν το 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας. Οι μικροί μαθητές είχαν τη δυνατότητα μέσα από την συζήτηση να προβληματιστούν, να διατυπώσουν και να λύσουν απορίες και να αποκομίσουν σημαντικά βιώματα για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία. Σε συνεργασία με τον «Ιππόκαμπο», ο πρόεδρος της ΚοινΣΕπ «Δράση και Ενέργεια» κ. Ευάγγελος Θέος στο πλαίσιο καμπάνιας ευαισθητοποίησης για την ασφαλή μετακίνηση με σχετικές μελέτες και πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, μίλησε στα παιδιά για τις καλές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζουμε όταν κυκλοφορούμε στην πόλη μας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα κάποιες επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικές αναπηρίες.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» κ. Πέτρος Μπέλλος, έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το θέμα της αναπηρίας, για την προώθηση της αρχής ότι η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, για την εμπέδωση στη συνείδηση των παιδιών ότι η αναπηρία είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τη δημιουργία θετικών στάσεων των παιδιών απέναντι σε αυτά τα θέματα.
Το Δ.Σ. του «Ιππόκαμπου» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κ. Ταξιάρχη Μεριά, την κα Μαρία Καλιώρα, την κα Μαρία Παππή, την κα Δήμητρα Ντίνα, τον κ. Ευάγγελο Θέο, καθώς επίσης και όλους τους μαθητές της Στ’ Τάξης του 32ου Δημ. Σχ. Βόλου και του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, που βοήθησαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκλογές στη Ρωσία: Νίκη του Πούτιν με μεγάλο ποσοστό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Όπως αναμενόταν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της…

17 Μαρτίου 2024

Κομφετί, χορός και τραγούδι στην καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη

Με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες πλημμύρισε την Κυριακή (17/03) η Ξάνθη, για τη μεγάλη καρναβαλική…

17 Μαρτίου 2024

Να τιμωρηθεί, δεν θέλω συγγνώμη, λέει ο μάγειρας που δέχθηκε επίθεση για μια μερίδα κοντοσούβλι

O μάγειρας σε ουζερί της Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από…

17 Μαρτίου 2024

Άνδρας έπεσε στον γκρεμό 10 μέτρων – Χειρουργήθηκε στο κεφάλι

Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 50χρονος, ο οποίος παραπάτησε και έπεσε σε γκρεμό 10 μέτρων…

17 Μαρτίου 2024

Καθαρά Δευτέρα: Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά – Το ωράριο

Ανοιχτά αλλά με μειωμένο ωράριο θα είναι τα καταστήματα αρκετών αλυσίδων σούπερ μάρκετ αύριο, Καθαρά…

17 Μαρτίου 2024

Να τιμωρηθεί, δεν θέλω συγγνώμη, λέει ο μάγειρας που δέχθηκε επίθεση για μια μερίδα κοντοσούβλι

O μάγειρας σε ουζερί της Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από…

17 Μαρτίου 2024