Τοπικά

Εβδομάδα των γεύσεων και των χρωμάτων στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

GEYSEIS

Aπό 6 έως 13 Ιουνίου 2016, θα πραγματοποιηθούν δράσεις και ενημερώσεις σχετικές με τη διατροφή στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς «Ν. Τσοποτός». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις κύκλους γνωριμίας με τροφές όπως τα δημητριακά, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά όπου θα πραγματοποιούνται ενημερώσεις, βιωματικά εργαστήρια, γευσιγνωσία και παιχνίδια. Στις 13 Ιουνίου θα γίνει ενημέρωση από την Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Θεσσαλίας με την παρουσία των γονέων.
Το όλο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και την συμμετοχή της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Θεσσαλίας, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Πορταριάς, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Ειδικότερα τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, καφέ ημέρα, θα προσεγγιστεί η ενότητα «Δημητριακά» όπου πέρα από τη γνωριμία με την οικογένεια των δημητριακών, τα παράγωγα και την αξία τους θα πραγματοποιηθούν ζυμώματα και Παρασκευή ψωμιού και ειδών με βάση το αλεύρι. Με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ Πορταριάς θα γίνουν σχετικά εργαστήρια με υλικό κατασκευής το αλεύρι.
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, πράσινη ημέρα, σειρά έχει η ενότητα «Λαχανικά» όπου θα γνωρίσουν οι μαθητές τα κρυμμένα μυστικά τους, τις βιταμίνες, για να ακολουθήσει η παρασκευή σαλατών.
Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, πορτοκαλί ημέρα, μέσα από την ενότητα «Φρούτα» θα γνωρίσουμε τα φρούτα με έμφαση στον τόπο μας, τους τρόπους κατανάλωσης και θα παρασκευαστούν φρουτοσαλάτες και smoothies.
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, λευκή ημέρα, στην ενότητα «Γαλακτοκομικά» θα γνωρίσουν το γάλα και τα παράγωγά του, τις θρεπτικές ιδιότητές του και τις τεχνικές επεξεργασίας του. Θα γίνει παρασκευή τυριού με τη βοήθεια γιαγιάς μαθητή μας και γευσιγνωσία τυριών και γιαουρτιού.
Όλες τις εμπειρίες και τις εικόνες της εβδομάδας θα συζητήσουν τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 με τη βοήθεια της ομάδας της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Θεσσαλίας με την παρουσία των γονέων. Στα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν θα κατασκευαστεί η πυραμίδα διατροφής που οδηγεί στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το