Ελλάδα

Έβαλε «φωτιά» στη Βουλή η τροπολογία για τους μετανάστες – Θετικός ο ΣΥΡΙΖΑ, ενστάσεις από το ΠΑΣΟΚ

Μετά την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης άνοιξαν τα χαρτιά τους αναφορικά με την τροπολογία που νομιμοποιεί περί τους 30.000 μετανάστες που εργάζονται στη χώρα. «Βλέπουμε στον δημόσιο λόγο έναν διαγωνισμό ακραίων δεξιών αντιλήψεων», υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει και να προχωρήσει με την τροπολογία», γιατί «λύνει προβλήματα, θα συμβάλλει, ούτως ώστε να μην υπάρχει πολύ μαύρη εργασία και να πέφτουν και οι ασφαλιστικές εισφορές στους αγρότες και τους επαγγελματίες και είναι στη σωστή κατεύθυνση». Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ένα ερώτημα, δηλαδή αν υπάρχει πλειοψηφία, εάν η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει. Μάλιστα, γι’ αυτό ζητήθηκε και μια δήλωση από τα κυβερνητικά έδρανα.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από τις εσωκομματικές στη ΝΔ που λαμβάνει. «Προφανώς θα πρέπει να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην δοθεί το λάθος μήνυμα. Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να δοθεί λύση σε ένα υπαρκτό ζήτημα που υπάρχει, που το ζητούν από όλη τη χώρα. Πρέπει όμως να ενισχυθούν οι μηχανισμοί και να υπάρχει μια διαδικασία με κανόνες και βεβαίως μαζί με το αίτημα των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα στις παραγωγικές περιοχές, που θέλει να δώσει λύση αυτή η τροπολογία, να δοθεί και το κατάλληλο μήνυμα με την ενίσχυση των δομών ώστε να γίνεται γρήγορα η εξέταση αιτήσεων και να μην δοθεί λάθος μήνυμα ότι η χώρα είναι χώρος ελεύθερος στον οποίο μπαίνει όποιος θέλει, χωρίς κανόνες», είπε. Τη σκυτάλη πήρε ο Παύλος Χρηστίδης ο οποίος ευχήθηκε καλά ξεμπερδέματα στη Νέα Δημοκρατία, «καθώς σπείρατε ακροδεξιούς ανέμους και θερίζετε εσωκομματικές θύελλες».

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήττας κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την «ντροπιαστική» τροπολογία, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, «δίνει άδεια διαμονής σε όλους τους παρανόμως εισελθόντες μετανάστες, ακόμη και σε αυτούς των οποίων η αίτηση παραμονής έχει απορριφθεί».

Πηγή: ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΕΔΕ για την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας σε κοπέλα

Με εντολή του Κώστα Μπακογιάννη διατάχθηκε η άμεση διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την καταγγελία…

15 Δεκεμβρίου 2023

Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα πάρουν 1,5 δόση – Τα ποσά ανά περίπτωση και πότε θα καταβληθούν

Πάνω από 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση εφόσον…

15 Δεκεμβρίου 2023

Σοκ στην Ουκρανία: Δημοτικός σύμβουλος έριξε χειροβομβίδες σε συνεδρίαση – 26 τραυματίες

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Υπερκαρπαθία της Ουκρανίας, όταν δημοτικός σύμβουλος έριξε τρεις χειροβομβίδες κατά…

15 Δεκεμβρίου 2023

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε τις Άσπρες Πεταλούδες

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Τομέα Εθελοντισμού και τον Τομέα Κοινωνικής…

15 Δεκεμβρίου 2023

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Πηλίου για κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Προμύρι

Την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί στο Προμύρι ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου…

15 Δεκεμβρίου 2023

Φρίκη στις ΗΠΑ: 3χρονος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο μετά από την επίθεση 12χρονου

Ένα 3χρονο αγόρι, από την Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, χαροπαλεύει στο νοσοκομείο, μετά από την…

15 Δεκεμβρίου 2023