Οικονομία

Eurogroup: Πιθανή η παράταση-Αμφίβολο αν θα ληφθεί απόφαση σήμερα

eurogroup

Ανοιχτό αφήνουν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, καθώς κρίνουν ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα και να λάβει την τελευταία δόση από την ΕΕ. Παρόλα αυτά εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση για παράταση στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να λάβει την τελευταία δόση από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι τι σε γενικές γραμμές η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, τόνισε ότι το θέμα της παράτασης του ελληνικού προγράμματος παραμένει ανοιχτό.

Eρωτηθείς αν θα δοθεί εξάμηνη παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι η παράταση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε πως η τρόικα θα ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε πως πρέπει να αποφασιστεί αν το ελληνικό πρόγραμμα είναι δυνατόν να κλείσει στο τέλος του έτους ή αν θα χρειαστεί κάποια παράταση. «Το θέμα παραμένει ανοιχτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ανησυχία του για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προς επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της τρόικας, λέγοντας πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να προσπαθήσουν να προχωρήσουν όσο πιο πολύ γίνεται, έως το τέλος του έτους.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το