Τοπικά

Έτοιμες οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου – Εργασίες ανάπλασης της παιδικής χαράς στον Ριζόμυλο

Έτοιμες για την επανέναρξη των μαθημάτων την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου είναι οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τον καθαρισμό και την απολύμανσή τους. Στο μεταξύ, άρχισαν οι εργασίες για την ανάπλαση της παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία του Ριζομύλου, στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού και πιστοποίησής τους, που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου.

Σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της επανέναρξης των μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου την ερχόμενη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γ. Παπαδάμ ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του: «Μετά τη συνεργασία που είχαμε με τους διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ρυθμίστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν σε κανόνες υγιεινής για τη λειτουργία των σχολείων. Τα σχολεία είναι έτοιμα για την επανέναρξή τους και σταδιακά την επιστροφή στην κανονικότητα. Καλή δύναμη στους μαθητές που θα επανέλθουν από τη Δευτέρα στα θρανία και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς».

Ανάπλαση παιδικών χαρών
Όπως προαναφέρθηκε, άρχισαν από προχθές Τρίτη οι παρεμβάσεις για την ανάπλαση της παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Ενότητας Ριζομύλου.
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας σε προσωπική του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει σχετικά: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ξεκίνησε σήμερα η ανάπλαση της παιδικής χαράς και αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση των δαπέδων ασφαλείας και του διακοσμητικού χλοοτάπητα για τη συντήρηση-ολοκλήρωση κατασκευής της υφιστάμενης παιδικής χαράς που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας που αναφέρονται στην τεχνική περιγραφή της μελέτης για κάθε προμηθευόμενο είδος».
Να αναφερθεί ότι το έργο «προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Ρήγα Φεραίου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 211.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Στόχος είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για τους μικρούς επισκέπτες. Ο προτεινόμενος εξοπλισμός έχει μελετηθεί, ώστε να παρέχει ποικιλία δραστηριοτήτων για την ψυχαγωγία των παιδιών, διότι το παιχνίδι συμβάλλει στη νοητική, κινητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το