Τοπικά

Αιτήσεις στο «Αχιλλοπούλειο» για 5 προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις – Νέα προκήρυξη για 30 καθαρίστριες

Μέσα στις επόμενες δέκα εργάσιμες ημέρες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για μία από τις πέντε θέσεις στον χώρο της σίτισης που προκηρύχθηκαν από το Νοσοκομείο Βόλου και οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των ατομικών συμβάσεων.

Το Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης εργαζομένων και της συνήθους γραφειοκρατικής καθυστέρησης στην πρόσληψη των εργαζομένων, προχώρησε στην υλοποίηση της διαδικασίας των ατομικών συμβάσεων.
Οι συμβάσεις αυτές θα είναι διάρκειας ενός έτους με το δικαίωμα στο Νοσοκομείο να τις ανανεώσει για ακόμη ένα χρόνο και οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Ήδη το Νοσοκομείο εξέδωσε την προκήρυξη για πέντε θέσεις αναφέροντας και τα κριτήρια. Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται στο γραφείο προσωπικού του Νοσοκομείου, όπου μετά τριμελής επιτροπή θα αξιολογήσει τις αιτήσεις και στη συνέχεια θα σταλούν στο ΑΣΕΠ για νέα αξιολόγηση βάσει των κριτηρίων που τέθηκαν για έγκριση.
Η πληρωμή των συμβασιούχων θα γίνεται μέσα από πόρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ματθαίος Δραμητινός ανέφερε πως «ξεκινήσαμε μια διαδικασία για την ενίσχυση του Νοσοκομείου με εργαζόμενους μέσα από τις ατομικές συμβάσεις, όπως άλλωστε μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Η πρώτη προκήρυξη αφορά στη σίτιση και είναι πέντε οι θέσεις, μία μάγειρα, δύο τραπεζοκόμοι και δύο λαντζέρηδες, ενώ σχεδιάζουμε σε ένα μήνα να βγάλουμε και νέα προκήρυξη για 30 θέσεις καθαριστριών. Επίσης στον σχεδιασμό μας είναι και άλλες δέκα θέσεις για τη φύλαξη. Οι ατομικές συμβάσεις έχουν διάρκεια ενός έτους, αλλά, αν μείνουμε ικανοποιημένοι από την εργασία των συμβασιούχων, μπορούμε να τις ανανεώσουμε για ακόμη ένα χρόνο, όπως έχουμε το δικαίωμα από τον νόμο».
Ο κ. Δραμητινός επισήμανε πως μέσω των ατομικών συμβάσεων το Νοσοκομείο πετυχαίνει και πολύ καλή εξοικονόμηση πόρων, κοντά στο 30%, σε σχέση με το αν αναγκαζόταν να προχωρήσει σε συμβάσεις με εργολάβους. Σημειώνεται πως για το 2016 το συνολικό κόστος για την πληρωμή των εργολάβων στη σίτιση, τη φύλαξη, την καθαριότητα και τον ηλεκτρομηχανολογικό τομέα, ανήλθε για το Νοσοκομείο στο 1.700.000 περίπου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το