Τοπικά

Η ετήσια παράσταση των παιδικών – εφηβικών χορευτικών ομάδων από το Λύκειο Ελληνίδων

H ετήσια παράσταση των παιδικών -εφηβικών χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.
Γιορτές του ελληνικού καλοκαιριού με έθιμα, χορούς και τραγούδια προβάλλονται στην παράσταση των παιδικών – εφηβικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου αύριο Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, στο θερινό δημοτικό θέατρο της Ν. Ιωνίας, στις 8 το βράδυ. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια παράσταση της λήξης της εκπαιδευτικής – χορευτικής χρονιάς, που φιλοξένησε το Λ.Ε.Β. πάνω από διακόσια παιδιά, ηλικίας 4-16 ετών.
Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα παιδιά το περιμένουν για να ζήσουν ξένοιαστες στιγμές ατέλειωτου παιχνιδιού στο βουνό και τη θάλασσα. Στα χωριά μας «στις μικρές πατρίδες», τα παιδιά χαίρονται την ελευθερία, ξεχνούν τον χρόνο, χορταίνουν τις αγκαλιές των παππούδων, δοκιμάζουν τη γεύση του σπιτικού φαγητού, χορεύουν στην ουρά του χορευτικού κύκλου στα πανηγύρια και στους γάμους, χαράζουν στην ψυχή τους σημάδια της πολιτιστικής τους ταυτότητας.
Καλοκαίρι στην Ελλάδα! αιώνια λαχτάρα μικρών και μεγάλων, γεμάτο φως, ήλιο, καρπούς – δώρα της φύσης και αμέτρητα πανηγύρια, πολύχρωμες αλυσίδες γιορτινής πομπής, ατέλειωτες σειρές προσκυνητών.

Από τον Ιούνιο μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη, η Ελλάδα μας καλεί να ζήσουμε τον πολιτισμό μας, να χαρούμε τη μοναδικότητα, την αυθεντικότητα, την υπεροχή της απλότητας που λανθασμένα απαρνηθήκαμε.
Χορούς της Θεσσαλίας, της Θράκης των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, των Βορείων Σποράδων, του Ιονίου πελάγους, της Ηπείρου, της Μικράς Ασίας και των Κυκλάδων θα παρουσιάσουν οι μικροί χορευτές ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές της κάθε περιοχής. Στην παράσταση συμμετέχει και χορευτική ομάδα παιδιών και εφήβων του Περιφερειακού Τμήματος χορού Αλμυρού το Λ.Ε.Β.
Γενική είσοδος της εκδήλωσης 3 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το