Ελλάδα

Ετοιμος να πληρώσει την πρώτη δόση ο Σαββίδης μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Προθεσμία δύο – τριών ημερών προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση προκειμένου να λάβει την άδεια ζήτησε σήμερα ο πρώτος επιλαχών Ιβάν Σαββίδης, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό.

Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αφού ενημερώθηκε ότι είναι ο πρώτος επιλαχών για την κατοχύρωση τηλεοπτικής άδειας μετά την αποχώρηση του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει, εντός των επόμενων ημερών, το ποσό της πρώτης δόσης που του αναλογεί.
Επίσης, επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί τους όρους μίας συνεργασίας με τον Alpha του Δ. Κοντομηνά και το Star του επιχειρηματία Ι. Βαρδινογιάννη, ενώ σε περίπτωση άρνησής τους σημείωσε ότι αυτοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού και «εμείς να προχωρήσουμε μόνοι μας».
Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι εντός των 90 ημερών που έχει θέσει το κράτος ως προθεσμία θα λυθεί αυτό το ζήτημα πιθανών συνεργασιών, καθώς πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια. Τέλος, σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη διαδικασία, μετά τον απαιτούμενο έλεγχο του πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη, ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος, εντός των επόμενων ημερών, να καταβάλει το τίμημα της πρώτης δόσης.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61,5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ.
Νωρίτερα, το σχήμα συμφερόντων Καλογρίτσα, με δήλωση του Γιάννη Καλογρίτσα είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη διαδικασία μετά την απόρριψη από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του αιτήματός του για 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταβάλει την πρώτη εκ των τριών δόσεων, η οποία έληγε σήμερα.
Το πρωί εξάλλου, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, είχε ξεκαθαρίσει ότι όσοι υπερθεματιστές δεν κατέβαλαν σήμερα τα χρήματα, θα έχαναν την άδεια, καθώς και τα τρία εκατ. της καταβληθείσας εγγύησης.
«Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα», ήταν το σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Συνεχίζουυν Αλαφούζος, Μαρινάκης, Κυριακoύ
Σημειώνεται πως την Παρασκευή το πρωί η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Για τη δεύτερη άδεια έχει «υπερθεματίσει» προσωρινά το σχήμα Κυριακού, το οποίο κατέβαλε το απαιτούμενο ποσό των 25.300.000 ευρώ (το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς), το πρωί της Δευτέρας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το