Αθλητισμός

Έτοιμος να γυρίσει ο Ρόκας

Έτοιμος να επιστρέψει στον Ολυμπιακό είναι ο Στάθης Ρόκας. Οι διοικούντες κατέθεσαν πρόταση στον 32χρονο μέσο, προκειμένου να γίνει ο αρχηγός της ομάδας τη νέα περίοδο και οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.
Θετικές ήταν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον Ολυμπιακό Βόλου. Παρά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, οι Παναγιώτης Μποτσιβάλης και Ευριπίδης Τσιμπανάκος αποφάσισαν να πορευτούν μαζί κρατώντας τα «ηνία» του ποδοσφαιρικού τμήματος και τη νέα χρονιά.
Μάλιστα δεν θα είναι μόνοι τους. Οι διεργασίες των προηγουμένων ημερών σε Βόλο και Αθήνα έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα, καθώς βρέθηκαν επιχειρηματίες που θα συνδράμουν υπό τη μορφή χορηγιών, ενώ κάποιοι εξ αυτών θα στελεχώσουν και τη νέα διοικούσα επιτροπή.

 
Μόνον το τυπικό της υπόθεσης μένει για να πάρουν εκ νέου το χρίσμα οι κ.κ. Μποτσιβάλης και Τσιμπανάκος, δηλαδή η έγκριση της γενικής συνέλευσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι από τη στιγμή που υπάρχει πλήρη συμφωνία με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη.
Πάντως, θα υπάρξει μία καθυστέρηση όσον αφορά τη διεξαγωγή της συνέλευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του Ιουνίου ή και αρχές Ιουλίου, διότι οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος επιθυμούν να «ζεστάνουν» τον κόσμο παρουσιάζοντας εκείνη την ημέρα τους χορηγούς, τον νέο προπονητή, αλλά και αρκετούς ποδοσφαιριστές.
Αυτό σημαίνει πως ήδη γίνονται κινήσεις για τη στελέχωση της ομάδας. Μία από αυτές αφορά τον Στάθη Ρόκα. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής εκτός από την ηγετική του φυσιογνωμία στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να «κρατήσει» τα αποδυτήρια όποτε το έχει ανάγκη η ομάδα και οι «ερυθρόλευκοι» του πρότειναν να γίνει ο αρχηγός της ομάδας την επόμενη περίοδο. Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.

 
Φυσικά το βάρος πέφτει και στο θέμα του προπονητή, κάτι που είναι απολύτως λογικό, αφού όπως τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Τσιμπανάκος, το ρόστερ θα επανδρωθεί βάσει των υποδείξεων του νέου προπονητή, ενώ λόγο στις μεταγραφές θα έχουν ακόμη ο ίδιος ο κ. Τσιμπανάκος, ο τεχνικός διευθυντής, αλλά και ο κ. Μποτσιβάλης, που θα είναι ο αρμόδιος για να ανάψει το τελικό… πράσινο φως.
Όσον αφορά το έμψυχο υλικό για τη νέα περίοδο, επιδίωξη των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να μείνουν εννέα ή δέκα ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν έχει αποχωρήσει, ενώ σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις με τους παίκτες που θα κριθεί ότι χρειάζονται και τη νέα χρονιά. Άλλες τόσες θα είναι οι μεταγραφές που θα γίνουν με τους παίκτες που θα αποκτηθούν να μην είναι μεγάλης ηλικίας, αλλά να έχουν την εμπειρία του πρωταθλητισμού. Τέλος, θα αποκτηθούν και ορισμένοι ταλαντούχοι νεαροί που θα συμπληρώσουν το ρόστερ.
Ένα ακόμη θέμα που θα απασχολήσει τη νέα διοικούσα επιτροπή του Ολυμπιακού είναι το γηπεδικό. Αρχικά είχε διαφανεί η επιθυμία για επιστροφή στο ΕΑΚ, αλλά τα δεδομένα φαίνεται να άλλαξαν. Κάποιοι από τους επιχειρηματίες που θα συνδράμουν οικονομικά θέλουν να παραμείνει ο Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό με την προοπτική της ανόδου στη Β’ Εθνική.
Γενικά διακρίνεται μία συσπείρωση δυνάμεων στον Ολυμπιακό και αυτό φαίνεται και στον κόσμο του. Ίσως να ευθύνεται γι’ αυτό και η νέα ομάδα που εμφανίστηκε στο Βόλο η οποία θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά στους «ερυθρόλευκους» αν βρεθεί στον ίδιο όμιλο με αυτούς.
Πάντως, οι γνήσιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν έχουν σκοπό να… προδώσουν την ομάδα τους και αρκετοί είναι αυτοί που επιθυμούν να το δείξουν αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν. Όμως και η διοίκηση θα πρέπει να τους επιβραβεύσει έχοντας χαμηλές τιμές, ώστε να τους δώσει την ώθηση να τα προμηθευτούν, ιδιαίτερα τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι για κάθε νοικοκυριό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το