Τοπικά

Έτοιμη η δομή για τα προσφυγόπουλα στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Έτοιμη για να λειτουργήσει δομή για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ήδη απέστειλε χθες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας εισήγηση για να λάβει την έγκριση λειτουργίας τμήματος.

Μάλιστα χθες συνεδρίασε και το ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να οριστούν οι καθηγητές που μέσω της συμπλήρωσης ωραρίου θα διδάσκουν στη δομή.
Στο 10ο Γυμνάσιο θα μεταβαίνουν οι τρεις μαθητές από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, όπου μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Γυμνάσιο. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται θα είναι ελληνικά, μαθηματικά, αγγλικά, γυμναστική και πληροφορική και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει βρει τους καθηγητές που θα διδάξουν τα αντίστοιχα μαθήματα.
Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως «εμείς έχουμε επιλέξει το 10ο Γυμνάσιο Βόλου για τη διεξαγωγή των μαθημάτων που θα αρχίζουν στις 3 το μεσημέρι και θα τελειώνουν στις 7 το απόγευμα. Στο σχολείο υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας και του συλλόγου διδασκόντων για την παροχή εκπαίδευσης σε αυτά τα τρία παιδιά. Και γι’ αυτό στείλαμε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας την εισήγησή μας για να μας δώσει την άδεια για την έγκριση λειτουργίας της δομής αυτής. Πάντως εμείς είμαστε έτοιμοι από την άποψη υποδομών και προσωπικού να λειτουργήσουμε τη δομή για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων άμεσα, δηλαδή από τη μεθεπόμενη Δευτέρα».
Επισημαίνεται πως ήδη εδώ και δεκαπέντε ημέρες λειτουργεί στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας η δομή εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα που ανήκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όλα μέχρι στιγμής κυλούν πολύ ομαλά.
Στο μεταξύ με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας συστήνεται Κλάδος ΠΕ 73 «Εκπαιδευτικοί Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θράκης» αποκλειστικά για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού και των λειτουργικών αναγκών του μειονοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος των μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θράκης. Η διάταξη θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή από τον υπουργό κ. Γαβρόγλου με αναφορά τη μειονοτική εκπαίδευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το