Κόσμος

Ετοίμαζαν επίθεση στο κτίριο της Κομισιόν

E

Εδώ και καιρό οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι Ευρωπαίοι που έχουν προσχωρήσει στις τάξεις των τζιχαντιστών θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, κάτι που φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται με τη σύλληψη δύο ατόμων που θα πραγματοποιούσαν επίθεση στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οπως μετέδωσε ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός της Ολλανδίας, NOS, σε επιχείρηση των βελγικών αρχών συνελήφθησαν αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων δύο που προέρχονται από τη Χάγη και προετοίμαζαν επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται η Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Η αστυνομία στις Βρυξέλλες και στη Χάγη πραγματοποίησε ταυτόχρονα εφόδους σε σπίτια σε δύο πόλεις, περιλαμβανομένης της συνοικίας της Χάγης Σιλντερσγουίκ, όπου πρόσφατα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.
Η βελγική αστυνομία ανακάλυψε όπλα και αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ η ολλανδική αστυνομία ανακάλυψε κείμενα τζιχαντιστικής ιδεολογίας. Η επίθεση δεν είχε συγκεκριμένους στόχους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ: «Συγκεκριμένοι επίτροποι δεν αποτελούσαν στόχο. Θα ήταν μία επίθεση πιο πολύ σαν εκείνη στο Εβραϊκό Μουσείο, με στόχο να σκοτωθούν όσο περισσότερα άτομα γίνεται». Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάιο ο Γάλλος Μεχντί Νεμουσέ, που πέρασε πάνω από έναν χρόνο στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία, επιτέθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο στο κέντρο των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το