Τοπικά

Αίτημα του 10ου Γυμνασίου προς τον Δήμο Βόλου- Ζητούν πεζοδρόμιο για ασφάλεια των μαθητών

Αίτημα του 10ου Γυμνασίου Βόλου χωρίς, όμως, ακόμη να έχει υλοποιηθεί, αποτελεί η κατασκευή ενός πεζοδρομίου από το ύψος της οδού Λαρίσης μέχρι και το σχολείο, συνολικού μήκους κοντά στα 850 μέτρα, ώστε οι μαθητές να μπορούν να μετακινούνται σε έναν ασφαλή χώρο και να μην είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν με το λεωφορείο πληρώνοντας εισιτήριο.
Από τους 210 μαθητές του Γυμνασίου τουλάχιστον οι 120 προέρχονται από γειτονικές περιοχές, όπως τους Αγίους Αναργύρους, το Διμήνι, όπου θα μπορούσαν να κινούνται πεζή, αν είχαν την κατάλληλη υποδομή, δηλαδή ένα πεζοδρόμιο. Βέβαια ακόμη και σήμερα κάποιοι μαθητές κινούνται πεζή παραπλεύρως του δρόμου που συνδέει το Διμήνι με τον Βόλο και ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ταχείας κυκλοφορίας.

 
Η διεύθυνση του σχολείου έχει ενημερώσει τον Δήμο, αλλά αποτέλεσμα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.
«Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα από την πρώτη φορά που στεγάστηκε το 10ο Γυμνάσιο σε αυτό το διδακτήριο, δηλαδή τη σχολική χρονιά 2010-2011, ήταν το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών» δήλωσε η διευθύντρια κ. Ντίνα Πανταζοπούλου και πρόσθεσε πως εδώ και έξι χρόνια δεν έχει κατασκευαστεί ένα πεζοδρόμιο από την οδό Λαρίσης μέχρι και εδώ, μήκους 850 μέτρων. Έτσι αναγκάζονται να επιβιβάζονται στο λεωφορείο και να πληρώνουν εισιτήριο. Πέρυσι μετά από κινητοποίηση του σχολείου, ήρθαν τελικά στο σχολείο παράγοντες της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου και προχώρησαν σε ενέργειες, προκειμένου να κατασκευαστεί το πεζοδρόμιο. Αλλά πέρασαν οι μήνες και δεν έγινε τίποτα.

 

Το καλοκαίρι απευθυνθήκαμε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και μας ανέφεραν πως λόγω υψηλού κόστους κατασκευής του πεζοδρομίου δεν έχουν λάβει εντολή για την εκπόνηση μιας μελέτης. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει αποχέτευση στον δρόμο για να φεύγουν τα νερά στην περίπτωση βροχόπτωσης. Εμείς πάλι ζητήσαμε να δημιουργηθεί ένα υποτυπώδες πεζοδρόμιο, μέχρι να γίνει το κανονικό. Τελικά πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε από τον Δήμο ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2017 η κατασκευή πεζοδρομίου».
Επίσης η διευθύντρια ανέφερε πως το μεσημέρι πολλοί μαθητές επιστρέφουν πεζή, αφού οι γονείς θα πρέπει να δίνουν για τη μετακίνηση των παιδιών αρκετά χρήματα. Επίσης ζητάμε δωρεάν μετακίνηση με το λεωφορείο, αλλά ο νόμος δεν το επιτρέπει, αφού προβλέπει μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων. Αλλά από τη στιγμή που το διδακτήριο κατασκευάστηκε εδώ, θα έπρεπε να ληφθεί και μια σχετική μέριμνα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το