Τοπικά

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου – Θα διαμορφωθεί από γονείς και καθηγητές

Στη δημιουργία μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων προχωρεί το 2ο Γυμνάσιο Βόλου μέσα από τη συνεργασία των γονέων και των καθηγητών με στόχο τη διαμόρφωση ενός φιλικού και ελκυστικού σχολικού περιβάλλοντος.

Πρόκειται για ακόμη μια παρέμβαση που γίνεται στο διδακτήριο από τους γονείς που δίνουν χρώμα και λειτουργικότητα σε ένα παλιό κτίριο.
Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα οι γονείς προχώρησαν στον ελαιοχρωματισμό χώρων του διδακτηρίου, ενώ πρόσφατα έκαναν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις και στο γυμναστήριο σε συνεργασία με τους καθηγητές, ώστε οι μαθητές να έχουν ευρύτερες δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας.
«Τώρα στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα διαθέτει προτζέκτορα, ίντερνετ, θα είναι χώρος βιβλιοθήκης, εκεί θα μπορούν τα παιδιά να κάνουν εργασίες που τους αναθέτουν οι καθηγητές, να αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο, αλλά και να διαβάζουν βιβλία ή να παίζουν κάποια επιτραπέζια» ανέφερε ο γονέας κ. Σταύρος Τουρσούγκας που συμπλήρωσε πως οι παρεμβάσεις μας είναι σε συνεργασία με τη διευθύντρια κ. Ευτυχία Βουρδουμπάκη, τους καθηγητές, ενώ υπάρχει και η συμβολή του κ. Γαλάτη από τον Δήμο Βόλου».
Το περασμένο Σαββατοκύριακο γονείς έβαψαν την αίθουσα και σταδιακά προχωρούν στην τοποθέτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού.
Η ταμίας του συλλόγου γονέων κ. Μαρία Στυλιανίδου τόνισε πως είναι αναγκαίες οι παρεμβάσεις στο σχολείο για διαμόρφωση μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει ο χώρος πιο φιλικός και λειτουργικός».
Η γραμματέας του συλλόγου γονέων του 2ου Γυμνασίου Βόλου κ. Μαριάνθη Χαλέβα ανέφερε πως «πρέπει να δημιουργούνται τέτοιοι χώροι στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να είναι ικανοποιημένα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε για το όφελος των παιδιών μας».
Την ίδια στιγμή βέβαια το σχολείο έχει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της κατανομής μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, όπου ξανά φέτος μαθητές του 7ου Δημοτικού στέλνονται για φοίτηση στο 8ο Γυμνάσιο, όταν το Δημοτικό είναι ακριβώς δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου και πολλοί μαθητές διαμένουν δίπλα του.
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το