Τοπικά

Αίθουσα αλληλεγγύης στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου – Γονείς συγκεντρώνουν ρούχα, τρόφιμα και γραφική ύλη

Μακαρόνια, όσπρια, ζυμαρικά, γάλατα, ζάχαρη, αλλά και ρούχα, είδη γραφικής ύλης περιλαμβάνει η αίθουσα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Βόλο με στόχο την βοήθεια των οικογενειών του σχολείου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Η πρωτοβουλία του σχολείου έχει βρει τη θερμή ανταπόκριση των γονέων που παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, εντούτοις συνεισφέρουν από το υστέρημά τους.
Άλλωστε είναι η Νεάπολη είναι μια εργατική περιοχή πολλά οικονομικά προβλήματα μέσα στην περίοδο της κρίσης και τις οικογένειες να κάνουν αγώνα επιβίωσης.
Στο σχολείο υπάρχουν τουλάχιστον δεκαπέντε περιπτώσεις μαθητών που βοηθιούνται τα τελευταία χρόνια για τη σίτισή τους.

 
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Βαρνάβας ανέφερε πως μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων και τη συνεργασία με τους γονείς δημιουργήσαμε την αίθουσα αλληλεγγύης του σχολείου σε μια αίθουσα που διαμορφώθηκε για αυτό το σκοπό.
Ήδη εγκαταστάθηκαν στο χώρο τα ράφια στην αίθουσα και τοποθετήθηκαν τα πρώτα τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και ρούχα και άλλα αντικείμενα, ενώ προσφέρθηκε και η σχετική βοήθεια στις άπορες οικογένειες.

 

Ήδη εγκαταστάθηκαν στο χώρο τα ράφια στην αίθουσα και τοποθετήθηκαν τα πρώτα τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και ρούχα και άλλα αντικείμενα, ενώ προσφέρθηκε και η σχετική βοήθεια στις άπορες οικογένειες

 
Η υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Βόλου κ. Ελένη Μόσχιαλου επισήμανε πως «το σχολείο μας συμμετέχει φέτος σε ένα πανελλήνιο δίκτυο εθελοντισμού το «Νοιάζομαι και δρω» που υποστηρίζεται από χορηγούς, όπως τα ιδρύματα Σταύρος Νιάρχος, Λαμπράκης και Μποδοσάκης. Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους μαθητές και τους γονείς για να μάθουν την αξία του εθελοντισμού και να βοηθήσουν ουσιαστικά σε οικογένειες που είναι οικονομικά ανήμπορες, αλλά και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι πρόσφυγες, αλλά και τα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Σε αυτό πλαίσιο στο σχολείο μας λειτουργεί ήδη αίθουσα αλληλεγγύης, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρουχισμός που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11-15 ετών, καθώς και σχολικά είδη, όπως τσάντες, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, με σκοπό να διατεθούν σε οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη».
Παίρνοντας το λόγο η καθηγήτρια και υπεύθυνη της αίθουσας αλληλεγγύης κ. Αλεξάνδρα Γιάτσιου επισήμανε πως η αίθουσα αλληλεγγύης λειτουργεί εδώ και ένα μήνα, με την ανταπόκριση των μαθητών και των γονέων να είναι θερμή».

 
Οι γονείς με πολλή αγάπη στηρίζουν το όλο εγχείρημα του σχολείου. Όπως τόνισε η γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Ελένη Μοστράτου «εννοείται πως ανταποκριθήκαμε άμεσα στο εγχείρημα του σχολείου, γιατί είναι κάτι που έχει ανάγκη ο κόσμος. Στην κοινωνία υπάρχουν πολλές ανάγκες και όλοι μας από το υστέρημά μας και όχι από το περίσσευμά μας συμβάλλουμε για την ανακούφιση των οικογενειών που έχουν οικονομικό πρόβλημα».
Η ίδια πρόσθεσε πως «οι μαθητές γνωρίζουν όλο περισσότερο για τη σχετική πρωτοβουλία και φέρνουν πράγματα, ενώ οι γονείς βοηθούν πολύ. Και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο, γιατί οι ανάγκες των οικογενειών δεν τελειώνουν σε μια σχολική χρονιά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το