Κόσμος

Εθνική εορτή στους δρόμους στο Χονγκ Κονγκ – Σαμπάνιες στο Πεκίνο

Paul Zimmerman, a district councillor, raises a yellow umbrella as Hong Kong Chief Executive Leung Chun-ying and other officials make a toast to guests in Hong Kong

Στους δρόμους βρίσκει η Εθνική Ημέρα της Κίνας τους χιλιάδες διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ οι οποίοι συνεχίζουν να αψηφούν τις προειδοποιήσεις του Πεκίνου και δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν προτού ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.Το πρωί, σε εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο κυβερνήτης της πόλης, Λιουνγκ Τσουνγκ-Γινγκ δήλωσε ότι το Χονγκ Κονγκ πρέπει να συνεργαστεί με το Πεκίνο προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος.

«Η ανάπτυξη του Χονγκ Κονγκ και η ανάπτυξη της ηπειρωτικής χώρας είναι στενά συνδεδεμένες. Οφείλουμε να εργαστούμε χέρι-χέρι ώστε το κινεζικό όνειρο να γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο Λιούνγκ, την «κεφαλή» του οποίου ζητούν οι διαδηλωτές κατηγορώντας τον για την εγγύτητά του με το Πεκίνο.

«Είναι κατανοητό διαφορετικοί άνθρωποι να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για επιθυμητές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο είναι σαφώς προτιμότερο να διεξαχθεί καθολική ψηφοφορία παρά να μη διεξαχθεί», δήλωσε. «Ελπίζουμε ότι όλοι οι τομείς της κοινωνίας θα συνεργαστούν με την κυβέρνηση ειρηνικά, νομικά, ορθολογικά και πραγματιστικά» για την προώθηση της “συνταγματικής ανάπτυξης μας», πρόσθεσε, πριν υψώσει το ποτήρι του προς τιμήν του Ζανγκ Σιαομίνγκ, εκπροσώπου του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ.

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το