Ελλάδα

Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου – Ο Τσίπρας ζήτησε τη διάλυση της Βουλής

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 18:30 συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και του ζήτησε να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές στις 7 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την ανάγκη σταθεροποίησης της ανάκαµψης της οικονοµίας για τη χώρα.

«Ήρθα προκειμένου να σας ζητήσω την προκήρυξη εκλογών δεδομένου ότι από τη μέρα των ευρωεκλογών διαμορφώθηκε μία συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου πράγμα τα οποίο θεωρώ ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την πορεία της οικονομίας. Με αυτά τα δεδομένα έχοντας πλήρη την αίσθηση ευθύνης να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως είτε σήμερα το βράδυ είτε το πρωί της Τρίτης αναμένεται να θυροκολληθεί στο Κοινοβούλιο το προεδρικό διάταγμα που αφορά τη διάλυση της Βουλής.

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διαμόρφωσε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, γεγονός που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας καθώς έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο, που δεν πρέπει να διαταραχθεί.Όπως είχα προαναγγείλει από το βράδυ της 26ης Μαΐου, ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, για την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Publiée par Alexis Tsipras sur Lundi 10 juin 2019

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το