Τοπικά

Εθελόντριες στο Σπίτι Γαλήνης Αγ. Κωνσταντίνου μαγειρεύουν για τους άπορους

Μέσα στην πανδημία μεταβαίνουν στο Σπίτι Γαλήνης για να ετοιμάσουν φαγητό για τους άπορους και να τους το προσφέρουν. Εθελόντριες γυναίκες στην Ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου αποδεικνύουν πως η αξία της αλληλεγγύης παραμένει ισχυρή ακόμη και στην πιο σκοτεινή περίοδο που διατρέχει εδώ και δέκα μήνες η ανθρωπότητα.

Πολλά Σπίτια Γαλήνης στη Μητρόπολη Δημητριάδος έχουν μείνει κλειστά μέσα στην πανδημία ή άνοιξαν για μερικές εβδομάδες, όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες. Στις περισσότερες ενορίες επιλέχθηκε να προσφέρεται ξηρά τροφή, καθώς οι εθελόντριες γυναίκες, μεγάλης ηλικίας οι περισσότερες, φοβούνται να βγουν από το σπίτι και να μεταβούν στα Σπίτια Γαλήνης για να μαγειρέψουν. Και αυτό είναι φυσιολογικό, κατανοητό.
Ωστόσο το Σπίτι Γαλήνης στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου το μαγειρεμένο φαγητό δεν σταμάτησε να ετοιμάζεται παρά μόνο για ελάχιστα χρονικά διαστήματα. Στην πρώτη καραντίνα ήταν νεαροί που είχαν αναλάβει την παρασκευή του φαγητού, ενώ στη δεύτερη καραντίνα που έκλεισε 2,5 μήνες διάρκειας, γυναίκες με περίσσευμα θάρρους και εθελοντισμού ανέλαβαν την υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού κοινωνικού έργου και μάλιστα σε δύσκολες υγειονομικές συνθήκες.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης π. Καλλίνικος, ανέφερε πως «από το Σπίτι Γαλήνης βοηθιούνται 103 άποροι συμπολίτες. Στους 68 προσφέρουμε ανά ενάμιση μήνα ξηρά τροφή, μεγάλα δέματα με όσπρια, ζυμαρικά, κοτόπουλα, σάλτσες, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, με τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Στους υπόλοιπους 35 προσφέρεται μαγειρεμένο φαγητό, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν στο σπίτι τους. Γι’ αυτό και έχουμε τις εθελόντριες που έρχονται στις εγκαταστάσεις του Σπιτιού Γαλήνης και μαγειρεύουν για τους συνανθρώπους. Τις αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί οι συνθήκες ασφαλώς και δεν είναι οι πιο εύκολες. Πρόκειται για 20-25 γυναίκες που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο. Και βέβαια να σημειώσουμε πως τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον ιό».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε την ξηρά τροφή, καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ναός είναι κλειστός για την παρουσία πιστών στις θείες λειτουργίες. Αλλά γίνεται έκκληση και μέσω του διαδικτύου και ο κόσμος ανταποκρίνεται».
Μάλιστα και πριν τις γιορτές ο Ναός φρόντισε και έδωσε πολλά δέματα με τρόφιμα στους άπορους για να περάσουν τη γιορτινή περίοδο, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου θα μοιραστούν ξανά δέματα με πολλά τρόφιμα για την κάθε οικογένεια.
Από μεθαύριο Κυριακή θα πραγματοποιούνται ξανά θείες λειτουργίες με την παρουσία πιστών. Στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου θα τελεστούν δύο θείες λειτουργίες για την εξυπηρέτηση των πιστών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το