Τοπικά

Εθελόντριες φοιτήτριες στο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στον Βόλο

Αποκτούν εμπειρίες, βοηθούν τον κόσμο και έρχονται σε επαφή με τους ίδιους τους δημιουργούς, καθώς στο μέλλον το λογοτεχνικό βιβλίο θα αποτελέσει βασικό διδακτικό εργαλείο για τις ίδιες.

Τρεις εθελόντριες φοιτήτριες του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συνδράμουν στην ομαλή διεξαγωγή του 2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, μίλησαν στη «Θ» για την εμπειρία τους.

Οι ίδιες δήλωσαν ενθουσιασμένες και χαρούμενες από τη συμμετοχή τους στις εργασίες του Φεστιβάλ που διεξάγεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, έχοντας προσελκύει μέχρι στιγμής χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εκτός από αυτές στο Φεστιβάλ παρευρίσκονται και άλλοι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο.

Η τριτοετής φοιτήτρια, που αποφοίτησε από το 8ο ΓΕΛ Βόλου, Πηνελόπη Καλατζή ανέφερε πως «με προτροπή της καθηγήτριάς μας κ. Τσιλιμένη βρισκόμαστε στο φεστιβάλ ως εθελόντριες. Αγαπάμε και τα βιβλία και τα παιδιά. Και βοηθάμε τον κόσμο να βρει τις αίθουσες και τα εργαστήρια, τους συγγραφείς για να τους προσφέρουμε υλικά, τους γονείς και ό,τι γενικά χρειαστεί».

Από την πλευρά η Αλεξάνδρα Ελευθερίου, επίσης απόφοιτη του 8ου ΓΕΛ Βόλου, μας τόνισε πως «θα γίνουμε νηπιαγωγοί και είναι πολύ χρήσιμο για τους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τους συγγραφείς και τα βιωματικά εργαστήρια. Άλλωστε το λογοτεχνικό βιβλίο, όπως τα παραμύθια, θα είναι ένα βασικό διδακτικό εργαλείο.

Η φοιτήτρια Μαρία Λαγωνικάκη επισήμανε πως το Φεστιβάλ έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Έχουν έρθει μέχρι στιγμής πολλά παιδιά και γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί. Προσωπικά ήμουν στο Πολιτιστικό όλα τα πρωινά για να προσφέρω, καθώς όλο και κάτι προκύπτει. Επίσης χρειάζεται και για εμάς ως μελλοντικοί παιδαγωγοί, αφού αντλούμε πολλά θετικά στοιχεία από το φεστιβάλ».

Η καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Τασούλα Τσιλιμένη επισήμανε πως οι φοιτήτριες έχουν να κερδίσουν πολλά από την παρουσία τους εδώ στο Φεστιβάλ. Αποκτούν εμπειρία, επαφή με τους δημιουργούς, αφού το βιβλίο είναι ένα βασικό εργαλείο που θα το αξιοποιήσουν στο μέλλον ως παιδαγωγοί. Είναι μια πολύ καλή πρακτική άσκηση σε μια αυθεντικότατη μορφή».

Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το