Χωρίς κατηγορία

Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Κορώπη από το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο Αφετών

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουνίου ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Κορώπη (Μπούφα) από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Αφετών Νεοχωρίου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) αλλά και στα πλαίσια του σχεδίου δράσης της HELMEPA JUNIOR στην οποία δραστηριοποιούνται, η εκπαιδευτική κοινότητα ανέλαβε δράση σαν μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Καραβασίλη Κωνσταντίνα, Ζουμπουλιού Ελένη, Βαΐτση Διαμαντούλα και Αναστασοπούλου Κυριακή. Εκτός από τον καθαρισμό της ακτής, μοιράστηκε και αφισοκολλήθηκε έντυπο υλικό με περιβαλλοντικά μηνύματα και όλοι μαζί οι εθελοντές βροντοφώναξαν συνθήματα υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA έχει σήμα τον γνωστό γλάρο που εδώ και χρόνια υποστηρίζει «ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ». Η υιοθεσία και ο καθαρισμός ακτής αποτελεί την πιο δημοφιλή δράση αυτού του περιβαλλοντικού προγράμματος που από το 1993 προσφέρεται σε μαθητές ηλικίας από 5-12 ετών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και με τη συμμετοχή 7.000 μαθητών και εκπαιδευτικών ετησίως.

Η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων από τους μαθητές συμβάλλει στην καλλιέργεια με βιωματικό τρόπο υπεύθυνων και ενεργών πολιτών που υιοθετούν από νωρίς συμπεριφορές σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος που μαστίζεται από τόσα προβλήματα. Οι μαθητές διδάσκονται πως καμία ενέργεια δεν είναι μικρή, κάθε ενέργεια, όταν συνδυάζεται με αυτές του συνόλου, αποκτά πολλαπλάσια δύναμη.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!!!!

Η Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Αφετών Νεοχωρίου
και εθελόντρια εκπαιδευτικός
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το