Τοπικά

Εθελοντική οργάνωση στον Αλμυρό προτείνει να πουληθεί η Κίκυνθος και τα Αργυρόνησα

ΚΙΚΥΝΘΟΣ

Να πουληθούν νησίδες για να χρηματοδοτηθούν τα έργα του Αλμυρού. Αυτό προτείνει η οργάνωση Εν Δράσει.

Η οργάνωση προτείνει την  αξιοποίηση δύο νησίδων που ανήκουν στο Δήμο Αλμυρού, με πώληση σε ιδιώτες, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα όπως η προστασία του  Δάσος Κουρί, η συντήρηση – δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, η κατασκευή ενός χειμερινού και ενός θερινού θεάτρου-πολιτιστικού κέντρου, η δημιουργία πρότυπου οικισμού στον Παλαιό Πλάτανο, η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου κλπ.

Όπως σημειώνει η Εν Δράσει, “με αφορμή είδηση που ανέφερε ότι πωλούνται 17 ελληνικά νησιά, από 3,5 έως 392 εκ. Ευρώ και προκειμένου να προστατευτούν τα νησιά, Κίκυνθο έκτασης 91,5 στρ. και Αργυρόνησα έκτασης 345 στρ., που ανήκουν στον Δήμο Αλμυρού από το ενδεχόμενο δέσμευσής τους από τους δανειστές είναι ίσως ο κατάλληλος χρόνος στην οικονομική συγκυρία που ζούμε, για την αξιοποίηση – πώληση κάποιου νησιού από τον Δήμο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχοντας δε ως δεδομένου ότι αγοράσθηκε πρόσφατα από Αμερικανό μεγιστάνα το νησάκι Αγ. Θωμάς στον Σαρωνικό, έκτασης 110 στρ. έναντι ποσού 15.000.000 ευρώ, όπως και το η νήσος Στρογγυλή στα Δωδεκάνησα έκτασης 54 στρ. έναντι ποσού 4.500.000 ευρώ σε γνωστό ηθοποιό, χωρίς να είμαστε ειδικοί επί του θέματος, η πώληση ενός από τα δύο νησιά μπορεί να επιφέρει στον Δήμο, έσοδα πάνω από 10.000.000 €», σημειώνεται στο έγγραφο.

Το έσοδο αυτό, αναφέρει η «Εν Δράσει», μπορεί να γίνει ανταποδοτικό για τον Δήμο, για την κάλυψη μεγάλων και επιτακτικών αναγκών του Δήμου όπως, αξιοποίηση προστασία κατασκευή έργων στο Δάσος Κουρί, αξιοποίηση – δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων (συντήρηση – δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, κατασκευή ενός χειμερινού και ενός θερινού θεάτρου-πολιτιστικού κέντρου κλπ), δημιουργία πρότυπου οικισμού στον Παλαιό Πλάτανο, ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου και ότι άλλο αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταλήγοντας η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα τονίζει ότι η υλοποίηση μίας τέτοιας πρότασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία γι΄ όλους μας, με μία βιώσιμη διαχείριση από το Δήμο ενός τέτοιου μεγάλου εσόδου, θα επιφέρει μία μεγάλη ανάπτυξη για τον Δήμο και τους Δημότες του, χωρίς να μπαίνουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα τους”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το